Politic

Petre Pârvu se laudă cu navă pentru croaziere pe Dunăre, zimnicenii îi reproșează problemele reale ale orașului

Lovitura de imagine pe care Petre Pârvu, primarul de la Zimnicea, a crezut că o dă odată cu prezentarea unei investiții considerate nemaipomenită pentru orașul pe care îl gospodărește, și anume achiziționarea unei ambarcațiuni de agrement pentru turism, a avut drept rezultat un val de critici la adresa autorității locale, pe pagina de Facebook a Primăriei. Oamenii, nemulțumiți de faptul că orașul se confruntă cu probleme mult mai grave decât lipsa unei nave de agrement, reproșează autorității locale faptul că tratează cu superficialitate ce este important și se axează pe detalii fără de care s-ar putea sta fără probleme. Astfel, cetățenii vorbesc, printre altele, despre lipsa acută a locurilor de muncă, dar și despre infrastructura medicală precară, care sunt problemele reale ale orașului, spun aceștia.

Primarul Petre Pârvu susține, în schimb, că, ba din contră, proiectul este unul care „îi trebuia orașului” și că acuzațiile aduse de cetățeni pe Facebook, cetățeni pe care primarul îi numește „ageamii”, sunt niște „tâmpenii”.

„În 2019, când am semnat contractul de finanțare legat de acest mare proiect, el cuprindea două teme și anume achiziția pontonului pe care se face accesul la navă și nava propriu-zis care transportă pe cei doritori să cunoască Dunărea. Ea are o capacitate de 23 de locuri și o așteptăm la Zimnicea să acosteze în maxim 15 zile. Cum spuneam, am semnat contractul în 2019, pe finanțare externă, cu bani europeni, pe un proiect extraodrinar de frumos – Descoperă Dunărea. Achiziționarea unei ambarcațiuni de agrement pentru turism. (…) Proiectul pentru care s-a solicitat finanțarea nu este generator de venituri, ca să putem să înțelegem toți, nu să ne luăm după toți ageamiii care scriu pe Facebook toate tâmpeniile, și se referă prin achiziția unei ambarcațiuni de agrement și a unui ponton de acostare. (…) Pontonul a sosit primul, pentru că așa este normal, urmează să vină și nava pe care am contractat-o și care este la finalizare, o așteptăm să vină de la Galați. Deci, final, și să tragem concluzia. Scopul acestui proiect este legat de turism, este legat de Dunăre, să cunoaștem Dunărea, noi toți cetățenii din Zimnicea și cei care vin din afara orașului, pentru că am cheltuit bani europeni și este obligatoriu ca toată lumea să aibă acces la acest eveniment. (…) Am mai derulat proiecte legate de Dunăre și este bine să înțelegem de ce trebuie să protejăm și să avem grijă de Dunăre întotdeauna. Acesta este proiectul, iar legat de accesul pe navă, finanțarea, câți bani trebuie să încasăm de la fiecare cetățean, vom ieși în timp util și voi anunța și prețul unui bilet. El va fi, vă spun de acum, accesibil pentru toți cetățenii. Copiii, studenții vor avea acces gratuit și vom vedea ce probleme, ce decizii vom lua la momentul respectiv. (…) Da, orașului Zimnicea îi trebuia acest proiect, aveam nevoie de acest proiect”, își încheie primarul Petre Pârvu expunerea.

Contractul pentru proiectul “Descoperă Dunărea. Achiziționarea unei ambarcațiuni de agrement pentru turism a fost semnat în anul 2019, și are o valoare totală de 973.661,62 de lei, din care 847.503,17 lei nerambursabili, iar 126.158,45 lei contribuție de la bugetul local, potrivit datelor făcute publice.

Pontonul a fost montat deja, iar în termen de 15 zile va sosi și ambarcațiunea, una specifică transportului de persoane, tip Catamaran, cu o capacitate de 23 de locuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.