Politic

Petiție pentru Autostrada Sudului, inițiată de Dănuț Cristescu: „Orban cel demis, interimar și desemnat poate să ne răspundă ce se va întâmpla cu acest proiect?”

O petiție publică pentru Autostrada Sudului, inițiată de Dănuț Cristescu, președintele Consiliului Județean Teleorman, are drept obiectiv tragerea unui semnal de alarmă asupra unui obiectiv extrem de important pentru județele din zona de sud, dar care pare că nu-și găsește locul pe lista de priorități a actualei guvernări. Astfel, prin demersul său, Dănuț Cristescu întreabă Guvernul Orban, pe care îl acuză de „nepăsare în formă continuată a actualului guvern față de problemele reale cu care se confruntă românii, îndeosebi cei din județul Teleorman”, ce are de gând să facă atât cu Autostrada Sudului, cât și cu centura orașului Mihăilești.

„Teleormănenii vor să știe care este decizia guvernanților actuali cu privire la Autostrada Sudului, București-Alexandria-Caracal-Craiova-Calafat-Drobeta Turnu Severin- Lugoj, în lungime de 550 km. Orban cel demis, interimar și desemnat, poate să ne răspundă ce se va întâmpla cu acest proiect?”, a explicat Dănuț Cristescu.

Președintele Consiliului Județean Teleorman a vorbit despre importanța pe care o are Autostrada Sudului pentru județul Teleorman, dar și pentru celelalte județe din sudul țării, atât din punct de vedere economic, cât și luând în considerare numărul mare de accidente rutiere cauzate de lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate traficului intens.
„Am văzut că nu se face nicio discuție despre infrastructura rutieră mare în zona de sud și vreau să întreb Guvernul dacă mai există în plan realizarea acestei autostrăzi a Sudului sau măcar dacă se demarează vreun alt proiect, cum ar fi un drum expres. Autostrada Sudului avea 550 de km, București – Alexandria – Caracal – Craiova – Calafat – Drobeta Turnu Severin – Lugoj, ceea ce reprezintă o deschidere importantă mai ales pentru noi, pentru județul Teleorman, în mod special din punct de vedere economic. Dar nu trebuie să scăpăm din vedere nici faptul că, în ultima perioadă, există un trafic intens pe E70 și se înregistrează accidente rutiere grave. Totodată, am întrebat și dacă Centura Mihăilești va intra măcar în procedură de licitație, pentru că acolo a fost reziliat contracul cu constructorul… Era foarte bine să se realizeze această centură pentru că se decongestiona traficul în zona Mihăilești și se reduceau, astfel, cozile interminabile care se întind uneori până la limita cu județul Teleorman, chiar și mai rău, când este tranzit intens. De aceeam am întrebat și o să tot întreb Guvernul dacă are de gând să realizeze aceste obiective atât de importante pentru cetățenii din Teleorman, dar nu numai, dacă se are în vedere realizarea Autostrăzii Sudului. (…) Pe parte de infrastructură mare, dacă nu ia cineva o decizie, iar aici trebuie să înțeleagă toate partidele politice din România că infrastructura mare este așteptată de toți cetățenii, atunci o să batem pasul pe loc și nu o să realizăm niciun obiectiv important național. Eu o să-i întreb în fiecare zi, o să fac și adrese scrise, dar am vrut să lansez și această petiție ca să am alături de mine cât mai mulți cetățeni care își doresc realizarea acestui obiectiv. Noi investim în infrastructura județeană, avem proiecte regionale importante, dar avem nevoie ca și guvernanții să demareze realizarea acestui obiectiv de importanță majoră pentru toate județele din sudul țării”, a explicat președintele Consiliului Județean Teleorman, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

One Comment

  1. Domnule „presedinte”, in ultimii 30 de ani ati fost la guvernare mai mult de 70% din aceasta perioada iar in ultimii 3 ani ati avut chiar un prim ministru din zona. De ce nu ati solicitat atunci autostrazi? De ce cereti acum, unui guvern interimar? Cat despre centura Mihailestiului, nu va mai amintiti cine a reziliat contractul?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.