Eveniment

Peste patru milioane de oua contaminate cu o substanta interzisa, descoperite la o ferma din Draganesti Vlasca

Peste patru milioane de oua contaminate cu o substanta interzisa au fost descoperite de inspectorii DSVSA Teleorman, intr-o ferma din localitatea Draganesti Vlasca.

Descoperirea a fost facuta in luna noiembrie a anului trecut, insa rezultatele de laborator pentru probele prelevate dintr-un lot de oua de gaina, cu data de productie 21.11.2018, au confirmat de abia acum prezenta substantei interzise.

Potrivit informatiilor date publicitatii de DSVSA Teleorman, ouale sunt contaminate cu „Fipronil”, o substanta interzisa în Uniunea Europeana, care prezinta riscuri ridicate pentru sanatatea celor care ajung sa o consume.

„Ca urmare a primirii buletinului de analiză, care relevă depăşirea limitei maxime admise pentru substanţa Fipronil, DSVSA Teleorman a dispus, până la data acestui comunicat, sechestrarea unui număr de 4.200.000 de ouă, care vor fi dirijate la o unitate autorizată pentru a fi distruse”, se arata intr-un comunicat de presa al DSVSA Teleorman.

Fipronil este cunoscut ca fiind un insecticid folosit pentru a combate furnicile, gandacii, termitele, precum si alte insecte.

5 Comments

  1. S-a terminat cu gripa porcina si au inceput cu gainile apoi vor incepe cu vacile si oile .Au inebunit de tot nu mai stiu ce sa inventeze ca sa tot aduca stricaciunile celor din afara .Nu va dati seama ca astia vor sa ne omoare incetul cu incetul cu toate porcariile pe care le baga in produse numai sa iasa bani pentru ei

  2. S-a terminat gripa porcina ,au

  3. Bine bine dar cum a ajuns acesta substanță in ouă. Dacă îl consuma găinile pot sa moara . Fibronil este o substanță toxică.

  4. Chimicale sunt peste tot…dezinsectia asta s.a facut de multi ani dar acum s.a descoperit…poate cineva din ferma a rasuflat..am terminat cu porcii si incepem cu gainile..

  5. Aceasta ferma ar trebui sa fie desfintata!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.