Social

Peste o treime din numărul alexăndrenilor nu plăteşte gunoiul! – Începând cu 1 ianuarie 2016, persoanele care nu încheie contract cu operatorul de salubritate, obligate să plătească o taxă specială

gunoiMonica DUMITRESCU

Un proiect de Hotărâre privind aprobarea instituirii taxei speciale de salubrizare pentru toţi alexăndrenii care nu au încheiat contract cu SC Polaris M. Holding, operatorul de servicii publice de salubritate, va intra în curând în dezbatere publică şi va fi supus aprobării Consiliului local.

Potrivit proiectului, cuantumul taxei speciale de salubrizare este de 10  lei/lună/persoană. Persoanele fizice vor fi obligate la plata acestei taxe în funcţie de proprietăţile deţinute şi locuite efectiv. Proprietarii care nu au încheiat contract cu firma de salubritate care acţionează pe raza municipiului au obligaţia depunerii declaraţiei în vederea stabilirii taxei speciale de salubrizare, cuprinzând toate imobilele deţinute în proprietate, calculul taxei speciale de salubrizare pentru persoanele fizice se face pe baza declaraţiei de impunere a acestora. Dacă proiectul va fi aprobat în această formă, taxa specială de salubrizare intră în vigoare se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.

“Oportunitatea aprobării acestei taxe speciale rezultă din faptul că din cei aproximativ 45434 de locuitori pe care îi are municipiul Alexandria (conform datelor statistice de la ultimul recensământ) numai pentru un număr de 28.494 persoane s-au încheiat contracte de salubrizare. Prin Hotărârea nr. 12/30.09.2014 a  Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară “Managementul Deşeurilor Teleorman”, s-a aprobat tariful unitar de depozitare pe locuitor/lună pentru mediul urban în sumă de 6,88 lei/persoană/lună.

În acest context, propunem să se instituie taxa specială de salubrizare pentru persoanele fizice care deţin imobile pe raza municipiului Alexandria şi care nu au încheiat contract cu operatorul de salubritate, în cuantum de 10 lei/persoană/lună, conform prevederilor din Regulament. Taxa are drept scop acoperirea cheltuielilor serviciului de salubrizare efectuat pentru colectarea, transportul, depozitarea şi neutralizarea deşeurilor municipale nepericuloase de la utilizatorii serviciului efectuat pentru persoanele fizice care nu au încheiat un contract pentru prestarea serviciilor de salubrizare cu operatorul de servicii publice de salubritate”, se arată în expunerea de motive a proiectului de Hotărâre postat pe site-ul oficial al Primăriei Alexandria.

One Comment

  1. cristinel

    Foarte bine…unii platesc iar pe altii ii doare in cot.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.