Eveniment

Peste 90 de sancțiuni aplicate și 10 permise de conducere reținute de polițiști la final de săptămână

La sfârșitul săptămânii, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 93 sancțiuni contravenționale în valoare de  33.940 lei, au reținut 10 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 3 certificate de înmatriculare. În cadrul acțiunilor au fost legitimate 322 persoane, 169 autovehicule controlate și efectuate 25 de testări cu aparatul etilotest. La acţiune au participat zilnic peste 80 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră.
Astfel, sâmbătă, 29 octombrie, orele 04:20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele  au depistat un bărbat în vârstă de 35 de ani, din  municipiul Turnu Măgurele, în timp ce conducea un autoturism  în municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

În aceeași zi, orele 18:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele – Biroul Rutier  au depistat un tânăr în vârstă de 27 de ani, din  localitatea Seaca, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism  pe DN 51 A, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul  sub influența alcoolului”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Duminică, 30 octombrie, orele 11:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au  depistat un  bărbat în vârstă de 30 de ani, din localitatea Drăgănești Vlașca, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism  pe DN 6, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea  unui vehicul fără permis de conducere”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.