Eveniment

Peste 80 de amenzi date de oamenii legii în utimele 24 de ore, în cadrul acțiunilor de verificare a respectării măsurilor de protecție

Peste 118 efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Teleorman, polițiști locali, jandarmi și pompieri, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, I.S.C.T.R, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, sub autoritatea Instituției Prefectului, au acționat, în ultimele 24 de ore, în principal în zonele aglomerate din județ – piețe, târguri, centre comerciale, zone pietonale, unități de învățământ, dar și în trafic – pentru verificarea legalității efectuării transportului de persoane și mărfuri, precum și respectării măsurilor sanitare, în contextul pandemiei de COVID-19.

În cadrul celor nouă acțiuni punctuale organizate la nivelul județului, au fost verificate peste 70 de obiective, au fost legitimate nu mai puțin de 380 de persoane și verificate 160 de autovehicule.

Ca urmare a neregulilor constatate, în cadrul acțiunilor punctuale au fost aplicate peste 80 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 4.300 de lei, polițiștii reamintindu-le cetățenilor principalele măsuri dispuse de autorități în acest context.

Autoritățile recomandă cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

Obligația purtării măștii de protecție, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, a fost instituită în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile.

De asemenea, organizarea de evenimente publice sau private (reuniuni cu prilejul unor sărbători, nunți, botezuri, aniversări, mese festive etc), în spații închise sau deschise, este interzisă, iar în situația în care se va constata că această interdicție este încălcată, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancțiuni, ci de a determina cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.