Social

Peste 8.600 de teleormăneni au beneficiat de ajutor social la finalul anului 2018; alți aproape 6.900 au încasat alocație pentru susținerea familiei

În luna noiembrie, 8.618 teleormăneni au încasat venitul minim garantat, judeţul Teleorman situându-se în topul judeţelor cu cei mai mulţi beneficiari, se arată în raportul Agenţiei Naţionale pentru Inspecţie Socială.

Astfel, judeţul Teleorman a fost depăşit la numărul de beneficiari ai venitului minim garantat de judeţele Bacău (9.797 beneficiari), Buzău (9.750 beneficiari) sau Dolj (12.107 beneficiari ), însă este de remarcat faptul că toate cele trei judeţe au o populaţie mult mai mare decât a judeţului Teleorman.

Potrivit aceleiaşi surse, 739 de beneficiari au fost suspendaţi la sfârşit de lună, iar pentru cei 8.618 beneficiari ai venitului minim garantat a fost plătită suma de 2.172.619 de lei.

Conform prevederilor legale în vigoare, familiile şi persoanele singure au dreptul să primească un venit minim garantat ca formă de asistenţă socială. Cuantumul ajutorului social se stabileşte ca diferenţă între aceste niveluri în lei şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure. Practic, acest ajutor reprezintă o suplimentare a venitului net al solicitantului (persoana singură sau familia).

Pe de altă parte, în luna noiembrie, 6.881 de teleormăneni au încasat alocaţii pentru susţinerea familiei, în timp ce alţi 700 au fost suspendaţi de la plată, se mai arată în raportul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. Potrivit aceleiaşi surse, pentru cele 6.881 de alocaţii pentru susţinerea familiei a fost plătită suma de 1.022.093 de lei, suma medie pe beneficiar fiind de 148,54 de lei

Alocaţiile pentru susţinerea familiei, plătite în aceeaşi lună, la nivel naţional, au totalizat 34.414.013 milioane de lei, suma medie pe beneficiar fiind de 166,09 de lei, conform datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

Alocaţia pentru susţinerea familiei este formă de sprijin destinată familiilor cu venituri reduse şi are drept scop completarea veniturilor familiilor în vederea asigurării unor condiţii mai bune pentru creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.