Eveniment

Peste 8.200 de misiuni ale SMURD Teleorman în anul 2019

SMURD Teleorman a obținut autorizație de funcționare pentru încă cinci ani, după ce comisia de autorizare formată din doi medici de la Unitatea de Primiri Urgențe Craiova, un inginer de la Serviciul de Ambulanță Gorj și reprezentantul Direcției de Sănătate Publică Teleorman, în urma verificărilor efectuate vineri, 13 decembrie, a luat o decizie în sensul prelungirii celei existente.

Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Teleorman (S.M.U.R.D.) și-a început activitatea în anul 2012, fiind printre ultimele județe din țară unde a fost operaționalizat.

În schimb, în ceea ce privește activitatea desfășurată de paramedicii teleormăneni, potrivit numărului de intervenții, este printre primele din țară, anul acesta înregistrând, până în prezent, peste 8.200 de misiuni în slujba cetățenilor.

De la operaționalizare și până în prezent, serviciul a evoluat, atât din punct de vedere al pregătirii profesionale a salvatorilor, cât în privința dotării cu ambulanțe tip B2 (15 autospeciale), lucruri ce fac din SMURD Teleorman o structură stabilă.

Însă, mult mai important pentru locuitorii județului este efortul depus de autorități pentru a operaționaliza serviciul în cadrul a două noi puncte de lucru, respectiv la Dobrotești și la Drăgănești Vlașca. Acest proiect ambițios va continua cel mai probabil și în localitatea Talpa, unde în viitorul apropiat se dorește operaționalizarea unei noi subunități de intervenție care să fie alături de cetățenii aflați în partea de Nord a județului, micșorând astfel timpul de răspuns la intervenție.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.