Social

Peste 750 de persoane s-au vaccinat, într-o singură zi, împotriva COVID-19 în centrele din județ

751 de persoane, dintre care 248 cu prima doză și 503 cu a doua doză (rapel), au fost vaccinate, duminică, în centrele de imunizare funcționale la nivelul județului Teleorman, potrivit datelor oficiale. Cele mai multe dintre dozele administrate au fost ale vaccinului produs de Pfizer, respectiv 648, în timp ce alte 90 de doze administrate au fost de ser produs de Moderna. Numai 13 persoane au ales să se vaccineze cu serul produs de Astra Zeneca, cu toate că, la nivelul centrelor de imunizare destinate acestui timp de vaccin, până în prezent nu au fost semnalate reacții adverse deosebite.

De altfel, autoritățile transmit că, pentru ziua de duminică, nu au fost raportate reacții adverse la niciuna dintre persoanele vaccinate în centrele funcționale în Teleorman.

Totodată, potrivit datelor făcute publice de Prefectura Teleorman, în săptămâna 05-12 aprilie, trei echipe mobile de la Centrele de vaccinare din Alexandria, Roșiorii de Vede și Turnu Măgurele au desfășurat cinci misiuni de vaccinare, fiind vaccinate 18 persoane nedeplasabile și aparținători.

De la debutul campaniei de imunizare la nivelul județului Teleorman (31 decembrie 2020) și până duminică, 11 aprilie, au fost administrate 47.331 de doze de vaccin (Pfizer, Moderna, AstraZeneca). Astfel, 26.838 de persoane s-au vaccinat cu prima doză, iar 20.493 au primit și cea de-a doua doză.

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce revin cetățenilor, respectiv respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).

Autoritățile amintesc cetățenilor că vaccinarea este gratuită și voluntară, iar informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.