Social

Peste 70% dintre candidaţii teleormăneni la Bacalaureat, “experimentaţi” în comunicarea orală în limba română

Monica DUMITRESCU

Majoritatea absolvenţilor de liceu din Teleorman care susţin Bacalaureatul anul acesta au obţinut cel mai înalt nivel ce competenţă la prima probă, cea de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română, desfăşurată în perioada 13-15 iunie 2016.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, 1478 din cei 2016 candidaţi participanţi la prima probă orală din această sesiune a Bacalaureatului au fost declaraţi utilizatori experimentaţi. Alţi 394 candidaţi teleormăneni au fost declaraţi utilizatori avansaţi şi numai 142 au obţinut nivelul mediu de competenţă.

La prima probă a Bacalaureatului au lipsit 50 de candidaţi, iar doi candidaţi dintre cei prezenţi au fost eliminaţi după ce s-au găsit materiale nepermise asupra lor. Cei doi nu vor mai putea continua examenul în această sesiune şi nici nu se vor mai putea înscrie pentru susţinerea Bacalaureatului în următoarele două sesiuni.

Următoarea probă orală, cea de verificare a competenţelor digitale se va desfăşura în perioada 21-24 iunie. Până atunci, candidaţii teleormăneni la Bacalaureat se vor bucura de o scurtă pauză, timp în care candidaţii din alte judeţe care au studiat în limba maternă vor susţine proba orală la această disciplină.

Ultima probă orală, cea de verificare a competenţelor de comunicare orală într-o limbă de circulaţie internaţională, se va desfăşura în intervalul 27 iulie-1 august. La probele orale candidaţii nu primesc note, ci nivele de competenţă care nu influenţează în niciun fel rezultatul examenului de Bacalaureat, prezenţa la acestea fiind obligatorie şi suficientă pentru promovare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.