Social

Peste 7.500 decizii pentru dispozitive medicale eliberate de CAS de la începutul anului

cas teleormanDe la începutul anului până în present, Casa de Asigurări de Sănătate Teleorman a eliberat un număr de 7.532 decizii pentru eliberarea de dispozitive medicale, pentru un număr de 1.486 persoane, în suma de aproximativ 2.019.387 lei.

Cele mai solicitate dispozitive au fost pungile colostomice, condoamele urinare, protezele auditive, lentilele intraoculare şi ortezele, urmate de aparatele de administrate continua cu oxigen.

Alte dispozitive medicale solicitate au fost baston, cadru de mers, cârja, fotoliu rulant, proteză parţială sau totală membru superior sau inferior, ghete ortopedice etc.

Pentru procurarea de dispozitive medicale, asiguratul trebuie să se deplaseze sau să împuternicească o persoană care să îl reprezinte, la sediul instituţiei cu următoarele documente: recomandare medicală eliberată un medic specialist, aflat în relaţie contractuală cu CAS (valabilă 30 de zile de la data emiterii); dovadă de asigurat – cupon de pensie din luna respectivă; copie după buletinul de identitate; declaraţie pe propria răspundere că deficienţa nu a survenit ca urmare a unei boli profesionale sau a unui accident de muncă (se completează la sediul instituţiei) şi o cerere – cu precizarea dispozitivului solicitat, cerere care se completează la sediul CAS în momentul depunerii documentaţiei pentru procurarea unui dispozitiv medical. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.