Social

Peste 68.000 de doze de vaccin anti-COVID, administrate în județ de la debutul campaniei de vaccinare; 24.585 de persoane au primit ambele doze de ser

Peste 43.600 de persoane au fost vaccinate, împotriva COVID-19, în centrele de imunizare din județ, de la debutul campaniei (31 decembrie 2020) și până marți, 4 mai, potrivit datelor oficiale.

Astfel, au fost administrate 68.253 de doze, dintre care 43.668 de persoane au primit prima doză de vaccin, în timp ce 24.585 au primit ambele doze de ser, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului.

Potrivit sursei citate, marți, 4 mai, au fost vaccinate 1.064 de persoane, din care 308 au primit prima doză, iar 756 cea de-a doua doză (rapel).

Cele mai multe doze de ser au fost administrate în cele două centre din Alexandria, unde au fost vaccinate, marți, 170 de persone. De asemenea, alte 111 persoane au fost imunizate în centrul de la Roșiori de Vede și tot atâtea în centrul de la Turnu Măgurele.

Cele mai multe dintre dozele administrate au fost de ser Pfizer, respectiv 942 de doze, în timp ce alte 48 de doze administarte au fost de ser Moderna. Alte 74 de doze adminstrate au fost de ser produs de AstraZeneca, în centrele de la Botoroaga, Olteni și Talpa.

Pentru ziua de 4 mai nu au fost raportate reacții adverse, transmit autoritățile.

Liber la vaccinare, fără programare în platformă

 Începând de sâmbătă, 8 mai, pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și străini cu drept de ședere în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) extinde modalitatea de înscriere la vaccinare, fără programare în platforma electronică.

Astfel, persoanele cu vârste de peste 60 de ani, care vor să se vaccineze și au documente de identitate valabile, se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.

În schimb, persoanele cu vârsta de până în 60 de ani, care doresc să se vaccineze, se vor putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin.

Persoanele care vor să se vaccineze se pot prezenta la orice centru, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă și timpul așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.

În ceea ce privește vaccinarea cu serul Johnson&Johnson, la nivelul județului Teleorman s-au înscris 57 de medici de familie, în prezent fiind recepționate de către DSP Teleorman 4.500 de doze. Campania de imunizare va fi demarată în perioada următoare, transmit autoritățile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.