Eveniment

Peste 650 de persoane au apelat Serviciul de Ambulanţă de Crăciun

Pentru echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman, ultimele patru zile au reprezentat o adevărată probă de foc, teleormănenii apelând la Salvare pentru a cere ajutor medical de urgenţă. Pe fondul excesului alimentar şi de băuturi alcoolice, dar şi pentru copiii bolnavi, numărul apelurilor către Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost mai mare decât într-o perioadă obişnuită de weekend, potrivit raportului de la Ambulanţă întocmit pentru intervalul 24 – 29 decembrie, însă medicii şi asistentele au făcut faţă numărului mare de solicitări către Salvare.

Potrivit SJA Teleorman, teleormănenii s-au resimţit în urma abuzurilor alimentare şi cei mai mulţi teleormăneni care au ajuns la camerele de gardă ale spitalelor, unii dintre ei din cauza exceselor alimentare, alţii din cauza bătăilor primite, în urma cărora s-au ales cu diferite leziuni sau traumatisme.

Per total, în intervalul menţionat, au fost înregistrate 657 solicitări de intervenţie a ambulanţei, peste 90 dintre acestea au fost pentru dureri abdominale cauzate de alimentaţie, peste 100 de solicitări pentru probleme cardiace, respectiv dificultăţi de respiraţie, 57 de cazuri, 36 de persoane au suferit accidente vasculare cerebrale, iar şapte persoane pentru agitaţie cauzată de consumul de alcool, adică au fost în stare avansată de ebrietate până la limita unei intoxicaţii sau come alcoolice, 17 persoane au încercat să se sinucidă, în timp ce 14 de persoane au ajuns la spital din cauza bătăilor primite.

De asemenea, în număr mare la spital au ajuns şi copiii bolnavi, 57 de micuţi având nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă.

Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al SJA Teleorman, ne-a precizat că, în această perioadă, echipajele au fost solicitate la maxim, dar nu au fost probleme şi nici ambulanţe care să nu fi putut ajunge la solicitări, dat fiind vremea nefavorabilă şi carosabilul alunecos. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.