Eveniment

Peste 610 teleormăneni au chemat ambulanţa între 30 decembrie 2016 şi 3 ianuarie 2017

Ca în fiecare an, teleormănenii au exagerat cu mâncarea şi băutura şi mulți dintre ei au ajuns în perioada de Revelion la Unitatea de Primiri Urgenţe, Serviciul de Ambulanță fiind solicitat la maxim. Astfel, au apelat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă peste 610 teleormăneni pe parcursul celor patru zile libere, printre solicitări fiind incluse şi 15 cazuri de conflicte și agresiuni fizice și 17 cazuri de intoxicații diverse.

Cu toate acestea, comparativ cu perioada Crăciunului, numărul solicitărilor la Salvare a fost mai mic cu aproape 100 de apeluri. Numărul solicitărilor a fost mai mic, nu pentru că teleormănenii au fost mai cumpătați, ci pentru că mare parte dintre ei au fost plecați.

Astfel, în intervalul 30.12.2016 – 03.01.2017, au apelat Serviciul Judeţean de Ambulanţă Teleorman 612 persoane. Nu au lipsit problemele digestive, cauzate de excesul alimentar, un număr de 71 de persoane cerând ajutorul de urgenţă al medicilor, acuzând dureri abdominale sau de spate. Ambulanţa a fost chemată, după cum am precizat anterior, pentru 15 cazuri de conflicte și agresiuni fizice cauzate de consumul excesiv de alcool.

În număr mare la spital au ajuns şi persoanele cu dificultăţile de respiraţie, aproape 80 de persoane au necesitat ajutor medical de urgenţă din cauza tusei și problemelor respiratorii.

De asemenea, în intervalul menționat, durerile puternice de cap, aproape 60 de cazuri, au fost în topul urgențelor la Ambulanță, aproape 40 de copii bolnavi au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă, iar peste 20 de persoane au suferit accidente cerebrale vasculare. De asemenea, în această perioadă au fost înregistrate şi două accidente rutiere la care a intervenit ambulanţa, soldate cu trei victime, şi o persoană a fost găsită căzută în stradă. Cu toate acestea, medicii spun că teleormănenii au fost mai cumpătaţi, iar numărul cazurilor este în scădere faţă de anii trecuţi, cel puţin la numărul cazurilor de come alcoolice şi stări avansate de ebrietate, ca de altfel şi în privinţa persoanelor agresate. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.