Economie

Peste 6.900 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă prin AJOFM de la începutul anului

6.931 de teleormăneni și-au găsit un loc muncă în primele zece luni din 2019, prin intermediul AJOFM Teleorman, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Potrivit sursei citate, din totalul persoanelor care și-au găsit un loc de muncă în perioada menționată, 3.505 au peste 45 de ani, 1.410 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 1.114 au între 25 și 35 de ani, iar 902 sunt tineri sub 25 de ani .

Pe de altă parte, în funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 2.763 provin din mediul urban, iar 4.168 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (2.727), urmate de cele cu studii gimnaziale (2.098). Numărul celor cu studii profesionale/arte si meserii este de 1.707, cei cu studii postliceale sunt 94 iar cei cu studii universitare sunt în număr de 206.

Din cele peste 6.900 de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Teleorman, 6.814 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Teleorman.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele zece luni ale anului 2019, 10.498 de persoane au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active. Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman, persoanele interesate pot accesa www.teleorman.anofm.ro.

Peste 5.600 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă prin AJOFM, în primele opt luni din 2019.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.