Eveniment

Peste 6.400 de pașapoarte eliberate la nivelul județului anul trecut

6.443 de pașapoarte, dintre care 5.303 pașapoarte electronice și 1.140 pașapoarte temporare, au fost fost eliberate, la nivelul județului Teleorman, în cursul anului trecut, conform datelor furnizate de Instituția Prefectului Teleorman. Tot anul trecut, având în vedere contextul pandemic, s-a recurs la reducerea termenului de eliberare a pașaportului simplu electronic, iar cererile sunt soluționate, în prezent, într-un termen de cel mult 5 zile lucrătoare.

Pașaportul electronic românesc oferă cetățenilor posibilitatea de a călători liber, fără viză, în 172 de țări, situându-se pe locul 17 pe scara internațională a mobilității, conform datelor oficiale.

„Le mulțumesc colegilor de la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte pentru profesionalismul, integritatea și onestitatea de care dau dovadă în activitate și le cer să mențină, în continuare, aceleași standarde de calitate în serviciile oferite cetățenilor din județ. La mulți ani pașaportului românesc!”, este mesajul prefectului județului, Emilia Paraschivescu, cu ocazia Zilei pașaportului românesc.

Ziua paşaportului românesc este sărbătorită la 19 martie, începând cu anul 1912, de când datează prima lege modernă referitoare la paşapoarte, denumită „Lege asupra paşapoartelor”, promulgată de regele Carol I, prin Înaltul Decret Regal nr. 1758.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.