Eveniment

Peste 6.000 de elevi din județ primesc tablete de la Guvern/ Monica Anisie: „Așa cum am promis, în ultima vizită făcută în Teleorman, m-am ținut de cuvânt”

6.010 tablete, din cele achiziționate de Guvern, vor ajunge, începând de miercuri la copiii din județ, care provin din medii defavorizate. Tabletele vin conectate la internet, pentru o perioadă de doi ani de zile, iar elevii care frecventează unitățile școlare din județ și care nu dispun de dispozitive electronice, mare parte a acestora din mediul rural, vor putea, astfel, să continue procesul educațional odată cu trecerea cursurilor în online.

A vorbit despre demersul Guvernului, care ajută copiii fără posibilități financiare să-și poată continua cursurile atunci când rata incidenței cazurilor de COVID-19 este una ridicată și duce la trecerea activităților școlare în online, ministrul Educației, Monica Anisie, care a făcut, miercuri, o vizită de lucru în Teleorman, însoțită fiind de secretarul general adjunct al Guvernului Cristi Barbu. Au fost prezenți la procedura de distribuire a tabletelor prefectul județului, Liviu Dumitrașcu, senatorul PNL Eugen Pîrvulescu și deputatul PNL Calotă Florică, dar și directori ai școlilor din județ, pentru a prelua tabletele pentru copii.

„Așa cum am promis, în ultima vizită făcută în Teleorman, m-am ținut de cuvânt. Am venit, astăzi, pentru a fi alături de colegii din Inspectoratul Școlar al Județului Teleorman pentru a împărți tabletele pentru copiii care au nevoie de acestea. După cum bine se știe, în Teleorman sunt 69 de unități de învățământ care funcționează în scenariul verde, adică merg toți copiii la școală, sunt 147 de unități școlare care desfășoară activitățile didactice în sistem hibrid și vorbim despre 132 de unități școlare care funcționează în scenariul roșu, prin urmare, este nevoie de tablete, este nevoie ca fiecare unitate de învățământ să facă un necesar în așa fel încât nimeni să nu aibă de suferit. Toți copiii au dreptul la educație, toți copiii trebuie să primească aceste tablete. (…) Am decis ca, pe lângă aceste tablete care fac parte din programul guvernamental Școala de acasă, să se realizeze și alte achiziții pe fonduri europene. Am stabilit o procedură prin care Ministerul Educației va sprijini Inspectoratul școlar, va sprijini unitatea de învățământ care dorește să aplice, dar în același timp vom sprijini și autoritățile publice locale care doresc să aplice pe fonduri europene”, a declarat Monica Anisie, la Alexandria.

La rândul său, inspectorul școlar general, prof. Iuliana Stancu, a precizat că tabletele sunt mai mult decât necesare copiilor din mediul rural care nu dispun de astfel de dispozitive și care, astfel, vor avea acces la școala online.

„Avem marea bucurie să primim tabletele necesare elevilor din județul Teleorman și să o facem în prezența doamnei minsitru și a domnilor parlamentari care au susținut cât de mult au putut învățământul teleormănean. Mulțumesc și colegilor mei că au făcut eforturi deosebite, le-am primit ieri după-amiază și toată seara s-a muncit, și în această dimineață, astfel încât să începe să facem repartizarea lor imediat. Aceste tablete sunt extrem de necesare pentru că așa cum se vede deja, în unele localități din mediul rural crește gradul de incidență, iar unii copii nu au acces la învățământul online. Avem un număr suficient de tablete, le vom distribui tuturor celor care au solicitat, iar pentru noi este o bucurie imensă să știm că nu vom mai avea cazuri de elevi fără acces la tehnologie, pentru a parcurge lecțiile online”, a spus Iuliana Stancu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.