Social

Peste 5.600 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă prin AJOFM, în primele opt luni din 2019

5.601 teleormăneni și-au găsit un muncă în primele opt luni din anul 2019, prin intermediul AJOFM Teleorman, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Potrivit sursei citate, din totalul persoanelor care și-au găsit un loc de muncă în perioada menționată, 2.889 au peste 45 de ani, 1.129 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 879 au între 25 și 35 de ani, iar 704 sunt tineri sub 25 de ani.

Pe de altă parte, în funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 2.182 provin din mediul urban, iar 3.149 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane, respectiv 2.145, au studii liceale, urmate de cele 1.738 persoane cu studii gimnaziale. Numărul celor cu studii profesionale/arte si meserii este de 1.403, cei cu studii postliceale sunt 84, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 148.

Din cele peste 5.000 de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Teleorman, 5.506 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Teleorman.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele opt luni ale anului 2019, 8.890 de persoane au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active. Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman, persoanele interesate pot accesa www.teleorman.anofm.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.