Social

Peste 5.000 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă prin AJOFM, în primele șapte luni din 2019

5.026 de teleormăneni și-au găsit un muncă în primele șapte luni din anul 2019, prin intermediul AJOFM Teleorman, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Potrivit sursei citate, din totalul persoanelor care și-au găsit un loc de muncă în perioada menționată, 2.599 au peste 45 de ani, 1.014 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 784 au între 25 și 35 de ani, iar 629 sunt tineri sub 25 de ani.

Pe de altă parte, în funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.935 provin din mediul urban, iar 3.091 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane, respectiv 1.902, au studii liceale, urmate de cele 1.602 persoane cu studii gimnaziale. Numărul celor cu studii profesionale/arte si meserii este de 1.229, cei cu studii postliceale sunt 75, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 136.

Din cele peste 5.000 de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Teleorman, 4.940 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Teleorman.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele șapte luni ale anului 2019, numărul celor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca fiind în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 6.555 de persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman, persoanele interesate pot accesa www.teleorman.anofm.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.