Social

Peste 450 de teleormăneni şi-au găsit un loc de muncă în februarie

Monica DUMITRESCU

Din cei 3.154 de teleormăneni care au beneficiat în luna februarie 2014 de măsurile active oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă au fost încadraţi doar 468. Dintre aceştia, cei mai mulţi, respectiv 244 de teleormăneni au fost încadraţi în muncă prin acordarea serviciilor de mediere a locurilor de muncă vacante. Alte 86 de persoane au fost încadrate prin acordarea serviciilor de informare şi consiliere profesională, 13 persoane prin încadrarea ca urmare a absolvirii cursurilor de formare profesională, 18 persoane beneficiare de alocaţii pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea şomajului, 6 persoane încadrate prin stimularea mobilităţii forţei de muncă, 4 absolvenţi încadraţi, beneficiari de prima de încadrare, conform art.72(2), din Legea 76/2002 şi 97 persoane încadrate prin subvenţionarea locurilor de muncă.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, în vederea creşterii şanselor de ocupare, A.J.O.F.M. Teleorman asigură, gratuit, următoarele servicii: informare şi consiliere profesională; medierea muncii; formare profesională; stimularea mobilităţii forţei de muncă; bursa locurilor de muncă; caravana ocupării în mediul rural şi în comunităţile de etnie romă; completarea veniturilor salariale ale persoanelor care se încadrează în perioada când beneficiază de indemnizaţie de şomaj.

La sfârşitul lunii februarie 2014, în Teleorman numărul şomerilor aflaţi în evidenţele AJOFM depăşea 18 500 de persoane, rata şomajului de 10, 67% înregistrată la acel moment fiind una dintre cele mai mari la nivel naţional.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.