Social

Peste 450 de solicitări la ambulanţă la final de săptămână. Șase pacienţi au fost găsiţi decedaţi

La serviciile echipajelor de ambulanţă teleormănene apelează cel mai mult persoanele cu afecţiuni cardiovasculare şi cele care acuză dureri abdominale sau de spate. Acestora li se adaugă un număr la fel de mare de persoane care se prezintă la medic acuzând infecţii ale căilor respiratorii, dar şi dureri de cap.

La finele săptămânii trecute, au predominat durerile abdominale sau de spate, afecţiunile cardiovasculare, durerile de cap şi afecţiunile respiratorii, atât în rândul adulților, cât și în rândul copiilor, dar şi urgenţele neurologice sau incidentele provocate de animale sau insecte.

Medicii susţin că numărul cardiacilor care au ajuns la spital este în continuare mare. Primul loc este ocupat de bolnavii cu dureri abdominale sau de spate, urmat de bolnavii cu dificultăţi de respiraţie şi cei cu dureri de cap, aproape 200 de intervenţii din cele 451 pe care le-au făcut salvările la final de săptămână fiind în acest sens. În peste 15 situaţii, ambulanţa a fost solicitată pentru copii bolnavi, în mare parte cu infecţii respiratorii. 21 de persoane au avut nevoie de ambulanţă în urma unui AVC suferit, 10 intervenții au fost pentru persoane cu afecțiuni din sfera obstretică-ginecologie, din care opt au fost pentru femei însărcinate, iar 16 persoane au suferit traumatisme în urma accidentelor diverse, din care 14 au fost din cauza căzăturilor pe gheață.

De asemenea, pe fondul consumului de alcool, 11 persoane au ajuns la spital, din care opt cu lovituri din cauza agresiunilor fizice exercitate asupra lor și trei  intoxicate cu alcool. O persoană a încercat să se sinucidă, fiind transportată de uregnță la spial unde i-au fost acordate primele îngrijiri medicale. Aceasta a ingerat medicamente.

De altfel, șase pacienţi au fost găsiţi decedaţi, printre care un tânăr de 29 de ani din Zimnicea, diagnosticat recent cu insuficiență cardiacă. Ambulanța a intervenit la finele săptămânii și la un accident rutier produs în comuna Nanov, de unde a preluat un bărbat în vârstă de 50 de ani, victimă a accidentului respectiv, și care a suferit un traumatism cranian. Bărbatul se deplasa pe bicicletă când a fost accidentat. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.