Politic

Peste 42.000 de alexăndreni sunt aşteptaţi la urne pe 26 mai. Cei mai puţini alegători din județ sunt la Răsmireşti

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data 1 martie 2019 este de 18.937.258, cu 200 mai mulți față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, în data de 31 decembrie 2018, când figurau în Registrul electoral 18.937.058 de alegători români.

„Diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia şi a importului de date de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date”, se arată într-un comunicat de presă al AEP.

Potrivit Legii nr. 208/2015, Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare. Registrul electoral este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară. Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii.

Referitor la judeţul Teleorman, potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, în ceea ce priveşte localităţile urbane, în municipiul Alexandria sunt aşteptaţi la urne 42.607 de alegători, în timp ce în muncipiul Roşiorii de Vede numărul alegătorilor înscriși în Registrul Electoral este de 25.684. De asemenea, în municipiul Turnu Măgurele sunt aşteptaţi la urne 24.015 alegători, la Videle sunt înscrişi în Registrul Electoral 9.144 de alegători, în timp ce la Zimnicea 12.538 de alegători vor fi aşteptaţi la urne la scrutinul de pe 26 mai.

Cât despre localităţile rurale, potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, cei mai mulţi alegători înscrişi în Registrul Electoral sunt la Botoroaga (4.087 alegători), Ţigăneşti (4.179 alegători), Islaz (4.283 alegători), Plosca (4.754 alegători), Peretu (5.978 alegători) şi Orbeasca (6.125 alegători). La polul opus, cei mai puţini alegători din mediul rural înscrişi în Registrul Electoral sunt la Răsmireşti (654 alegători), Bujoreni (792 alegători), Necşeşti (889 alegători) şi Dideşti (951 alegători).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.