Social

Peste 400 de polițiști, 150 de pompieri și 60 de jandarmi vor acționa la evenimentele din județ în zilele următoare

În contextul weekend-ului prelungit cu ziua de luni, dedicată Sărbătorii Creștine „Adormirea Maicii Domnului”, dar și al Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis, care se va desfășura la Alexandria în perioada 15 – 21 august 2022, pentru asigurarea protecției populației, menținerea climatului de ordine și siguranță publică și prevenirea apariției unor evenimente nedorite, instituțiile MAI din județ, sub coordonarea Instituției Prefectului Județul Teleorman, au adoptat o serie de măsuri prin care să se prevină apariția sau escaladarea unor situații de natură să aducă atingere siguranței cetățenilor, informează reprezentanții Prefecturii Teleorman.

În acest sens, la nivelul I.P.J. Teleorman, 410 poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalității economice, arme, explozivi şi substanțe periculoase şi acţiuni speciale vor acţiona pentru ca teleormănenii să aibă parte de zile liniştite, lipsite de evenimente neplăcute.

100 poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în vederea prevenirii oricărei fapte de natură antisocială care ar putea perturba ordinea şi liniştea cetățenilor județului.

Totodată, pentru desfășurarea în condiții optime a manifestărilor religioase, lăcașele de cult au fost incluse în itinerariile patrulelor de poliţie.

O atenție deosebită va fi acordată și manifestărilor cultural-artistice și festivităților din comunele Brânceni, Orbeasca, Dobrotești (sat Merișani) și din orașul Zimnicea.

Având în vedere că sunt preconizate creșteri ale valorilor de trafic pe toate drumurile din județ, poliţiştii rutieri vor acționa cu autospecialele din dotare, inclusiv cu cele echipate cu aparatură radar, precum și cu aparatele etilotest și Drugtest și vor fi o prezenţă activă în vederea menținerii siguranţei traficului rutier.

Luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale vor fi în dispozitiv, gata să acorde sprijin atunci când situația impune.

La nivelul I.J.S.U. “A.D. Ghica” al județului Teleorman, peste 150 de pompieri militari vor asigura măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și acordarea primului ajutor calificat.

Aceștia sunt pregătiți să intervină pentru salvarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător cu 20 de autospeciale de lucru cu apă și spumă, dintre care șase cu modul de descarcerare, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, șapte ambulanțe SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple (ATPVM) și două autospeciale de descarcerare.

Pentru prevenirea evenimentelor care pot umbri aceste activități cu public numeros, la nivelul unității au fost dispuse măsuri privind planificarea, organizarea și desfășurarea de controale de prevenire a situațiilor de urgență la obiectivele din categoria supermarketurilor, structurilor de turism, cazare, alimentație publică, precum și la lăcașurile de cult.

Inspectorii de prevenire din cadrul unității desfășoară în această perioadă acțiuni de control și diseminare a informațiilor cu caracter preventiv astfel încât toate activitățile publice să se desfășoare în condiții de siguranță. Vor fi avute în vedere măsurile privind prevenirea și stingerea incendiilor, constând în dotarea cu stingătoare a clădirilor, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, funcționarea la parametrii optimi a hidranților exteriori și interiori, accesul autospecialelor de stingere în zona clădirilor unde se vor organiza diferite evenimente, inclusiv slujbe religioase. Totodată, pe timpul acțiunilor preventive vor fi instruite persoanele responsabile în domeniul P.S.I., atât asupra modalităților de coordonare a evacuării în cazul producerii unor situații de urgență, dar și asupra utilizării mijloacelor de primă intervenție.

Dacă, pe durata evenimentelor vor fi observate probleme medicale ori persoane aflate în situații deosebite, cetatenii sunt rugati să anunțe de îndată echipajele de intervenție pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman, efective din cadrul instituției alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu vor fi prezente în toata perioada în zona de desfășurare a evenimentelor.

Peste 60 de jandarmi se vor asigura că participanții la evenimente vor fi în siguranță și se vor bucura de aceste zile. Jandarmii vor fi prezenți și la manifestările culturale care se vor desfășura în localitățile Orbeasca (prilejuite de Ziua Comunei și Bâlciul anual în perioada 12-15 august), Brânceni (cu ocazia Zilei comunei în data de 14 august) și orașul Zimnicea (în zona portuară de Ziua Marinei, în data de 15 august).

De asemenea, vor fi constituite echipe mobile de intervenție care vor fi prezente în municipiul Alexandria, în zona adiacentă a bisericilor (Mănăstirea Sf. Alexandru – Catedrala Episcopală, Biserica Sf. Cuvioasa Parascheva și Biserica Sf. Ierarh Grigorie Teologul), unde se vor desfășura slujbe religioase în data de 15 august, acestea înregistrând o prezență crescută a credincioșilor.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.