Social

Peste 400.000 de elevi vor primi tichete sociale de 500 lei/an/elev pentru materiale școlare, rechizite și vestimentație

Joi, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că a suplimentat bugetul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) cu 56 de milioane de euro, având scopul de a oferi asistență pentru a ameliora efectele provocate de criza pandemiei de COVID-19, dintre care 44 milioane de euro, alocate prin instrumentul financiar REACT-EU, vizează lipsa materialelor școlare, iar restul de 12 milioane de euro privesc lipsa trusourilor pentru nou-născuți.

Tot joi, MIPE a relansat “Ghidul solicitantului Acordarea de materiale școlare – rechizite și vestimentație necesară frecventării școlii”, ca urmare a simplificării implementării, precum și a suplimentării bugetului pentru a acoperi numărul de persoane cărora le este destinat.

Având în vedere că bugetul inițial de 130 milioane lei era suficient doar pentru aproximativ 259.786 de elevi, acesta a crescut acum la aproximativ 215 milioane lei pentru a acoperi numărul de peste 400.000 de elevi, care vor primi sprijin educațional în anul școlar 2021 – 2022.

Sprijinul financiar, care constă în tichete sociale cu o valoare nominală de 500 de lei/an/elev, acoperă achiziția de materiale școlare, rechizite și vestimentație necesare frecventării școlii, potrivit propunerii.

„Mă bucur că am reușit să obținem această suplimentare și că am reușit, de asemenea, să găsim un mecanism de implementare mai eficient. O să mă asigur că, anul acesta, copiii care se află în situații de risc să se bucure de un sprijin minim care să-i mențină în procesul educațional, iar tinerele mame să primească cât de curând trusourile pentru nou-născuți”, a declarat Cătălina Bădoiu, secretar de stat, coordonator Direcția Implementare POAD.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.