Eveniment

Peste 40.000 de doze de vaccin au fost administrate în județ, în campania de imunizare împotriva COVID-19

La nivelul județului, 40.028 de doze de vacin au fost administrate, de la debutul campaniei de imunizare împotriva noului coronavirus (31 decembrie 2020) și până duminică, 28 martie, conform cifrelor făcute publice de autorități. Astfel, în centrele de vaccinare din Teleorman, au fost imunizate 25.365 de persoane cu prima doză de ser, iar 14.663 au primit și cea de-a doua doză din vaccin.

De asemenea, pentru ziua de marți, 30 martie, au fost raportate 674 de persoane vaccinate în cele 11 centre de imunizare funcționale în Teleorman, cele mai multe la nivelul municipiului Alexandria. Potrivit Prefecturii Teleorman, din totalul persoanelor imunizate marți, 118 au fost vaccinate cu prima doză, în timp ce alte 556 au primit a doua doză (rapel). Nicuna dintre persoanele vaccinate marți nu a prezentat reacții advrese în centrele de vaccinare din județ, în perioada de monitorizare de după imunizare.

Totodată, conform sursei citate, în săptămâna 22-28 martie, echipa mobilă de la Centrul de vaccinare Videle a vaccinat 40 de persoane imobilizate la domiciliu, din localitățile Videle, Blejești și Purani.

Autoritățile amintesc că vaccinarea este gratuită și voluntară, iar informații oficiale despre imunizarea anti-COVID pot fi găsite pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce revin cetățenilor, respectiv: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).

Informațiile privind rata de incidență înregistrată la nivelul localităților din județul Teleorman sunt disponibile pe site-ul Instituției Prefectului – Județului Teleorman, prin accesarea link-ului:

https://tr.prefectura.mai.gov.ro/rata-incidentei-cumulata-a-cazurilor-pe-ultimele-14-zile/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.