Social

Peste 3000 de locuri disponibile în liceele teleormănene pentru anul şcolar 2014-2015

elevi1Monica DUMITRESCU

Absolvenţii de gimnaziu din Teleorman vor avea anul acesta de unde alege atunci când va veni momentul să se înscrie la liceu. Inspectoratul Şcolar Judeţean a publicat lista cu locurile disponibile în clasa a IX-a în liceele teleormănene pentru anul şcolar 2014-2015.

În total, pentru toate formele de învăţământ, învăţământ zi, învăţământ profesional de 3 ani, învăţământ seral şi învăţământ cu frecvenţă redusă, în liceele teleormănene pentru anul şcolar viitor au fost aprobate 3388 de locuri. Cele mai multe sunt pentru învăţământ zi, învăţământului profesional de 3 ani fiindu-i alocate doar 168 de locuri, iar celui seral sau cu frecvenţă redusă, aproximativ 250 de locuri.

Anul acesta în clasa a VIII-a au fost cuprinşi 3309. La admiterea în învăţământul liceal şi profesional de trei ani vor avea prioritate cei care susţin Evaluarea Naţională la sfârşitul clasei a VIII-a, rezultatul acesteia urmând să aibă, începând din acest an o pondere de 75% în calculul mediei de admitere. Doar cei care susţin evaluarea naţională pot participa la repartizarea computerizată, însă şi ceilalţi absolvenţi se vor putea înscrie în învăţământul liceal pe locurile rămase libere, după cele două etape ale repartizării computerizate.

Toate amănuntele despre admiterea în învăţământul liceal şi profesional de stat de trei ani pentru anul şcolar 2014-2015 au fost cuprinse în Ghidul Absolventului de clasa a VIII-a, o broşură care va fi distribuită elevilor din clasele a VIII-a din toate unităţile de învăţământ gimnazial. Broşura conţine toate informaţile privind organizarea şi desfăşurarea admiterii absolvenţilor de gimnaziu în unităţile de învăţământ liceal şi profesional de stat din Teleorman pentru anul şcolar 2014-2015, de la calendarul de admitere, modul de calcul al mediei de admitere, numărul locurilor disponibile în liceele din judeţ pe profiluri şi specializări, formă de învăţământ, ultimele medii de admitere de anul trecut la fiecare unitate de învăţământ din judeţ precum şi un model al fişei de înscriere la repartizarea compuerizată, candidaţii având posibilitatea să se familiarizeze cu modul de completare a opţiunilor în această fişă. Ghidul Absolventului de clasa a VIII-a poate fi consultat şi pe site-ul oficial al ISJ Teleorman.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.