Eveniment

Peste 30 de candidaţi la preselecţia pentru concursul “Pe deal la Teleormănel”

Monica DUMITRESCU

Marţi, 27 septembrie 2016, începând cu ora 12.00, la sediul  Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman se va desfăşura preselcţia candidaţilor pentru a XLVII-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Populară “Pe deal la Teleormănel”. Potrivit organizatorilor, până luni, 26 sepembrie, s-au înscris 34 de candidaţi din toate zonele ţării, patru dintre aceştia fiind din Teleorman. Înscrierile se pot face şi în ziua preselecţiei.

“Sunt interpreţi din Moldova, din zona Olteniei, din Muntenia, din Ardeal. Avem şi patru solişti din Teleorman.Va fi un spectacol bazat pe diversitate în privinţa repertoriului şi a costumelor alese. Comparativ cu anul trecut, anul acesta ţara este foarte bine reprezentată”, a declarat Elena Popa, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman.

Concursul se va desfăşura pe 28 septembrie 2016, pe Platoul din faţa Casei de Cultură din Alexandria, începând cu orele 19.00. După concurs pe scena din Alexandria va susţine un recital Cristian Pomohaci.

Gala laureaţilor va avea loc în data de 29 septembrie 2016, pe Platoul din faţa Casei de Cultură din Alexandria, începând cu orele 19.00, şi va fi urmată de recitalurile artistelor Olguţa Berbec şi Sofia Vicoveanca şi Ansamblul Burnasul.

Acompaniamentul concurenţilor va fi susţinut de Orchestra Ansamblului “Burnasul” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, condusă de maestrul Adrian Grigoraş – dirijorul Orchestrei Radio România.

Câştigătorii vor obţine plachete şi premii în bani. Vor fi acordate Trofeul “Pe deal la Teleormănel”, premiile I, II şi III, Premiul de popularitate, Premiul “Alexandru Dachin” şi Premiul Radio România pentru autenticitatea repertoriului. Câştigătorul marelui trofeu va intra în posesia unui premiu în valoare de 4.000 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.