Politic

Peste 30 de aleşi locali au câştigat mandate de parlamentar. În Teleorman, Eugen Pîrvulescu şi Adrian Gâdea au ales Legislativul

În actualul Legislativ, peste 30 de deputaţi şi senatori, care au avut un an cu succes în două tipuri de alegeri, locale şi parlamentare, s-au văzut puşi în situaţia de a alege una dintre cele două funcţii câştigate, respectiv cea de ales local sau cea de parlamentar. În ceea ce priveşte judeţul Teleorman, doi dintre actualii parlamentari au renunţat la funcţiile câştigate la alegerile locale din iunie, pentru a se instala în Legislativ, după ce, la alegerile parlamentare din decembrie, au obţinut, pentru a doua oară, votul de încredere al electoratului din judeţ. Astfel, preşedintele PNL Teleorman Eugen Pîrvulescu a renunţat la mandatul de consilier judeţean pentru a merge în Senat, în timp ce Adrian Gâdea, liderul social-democraţilor teleormăneni, a decis să renunţe la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean pentru mandatul de deputat.

Şi, în timp ce primul a renunţat imediat după câştigarea mandatului de senator la mandatul de consilier judeţean, în şedinţa de pe 21 decembrie, în locul său fiind validat un alt liberal, Constantinescu Florică, cel de-al doilea a aşteptat până pe 3 ianuarie pentru a-şi da demisia din prima funcţie aleasă de la nivel de judeţ. În locul său, social-democraţii nu s-au decis, încă, ce supleant de pe lista de candidaturi pentru localele din iunie va fi validat în Consiliul Judeţean.

De altfel, în ceea ce priveşte aripa PSD, încă dinainte de alegeri, Liviu Dragnea a precizat că aleşii locali „nu au candidat ca să tragă lista” şi că „din moment ce au mers în campanie, şi au vorbit cu oamenii, şi le-au spus oamenilor să aibă încredere în ei, atunci vor rămâne aici, în Parlament”.

Pe listele de candidaturi ale formaţiunilor politice din judeţ au fost şi alţi aleşi locali, însă aceştia nu au reuşit să obţină mandate de parlamentar, astfel că au rămas cu funcţiile câştigate la localele din vara anului trecut. În tabăra liberalilor teleormăneni, pe lista de candidaturi pentru Camera Deputaţilor, locul trei a fost ocupat de Mihail Cojocaru, primarul comunei Botoroaga, în timp ce locul patru a revenit unui alt ales local, consilierului judeţean Cătălin Burcescu. Pentru Senat, locul doi de pe listă a revenit consilierului judeţean Maria Stoian, iar pe locul trei s-a aflat un alt consiler judeţean, Marin Ţole, în timp ce locul patru a revenit primarului comunei Viişoara, Tiberiu Neamu.

Social-democraţii au avut mai puţini aleşi locali pe listele de candidaţi, astfel că, pentru Camera Deputaţilor, consilierii judeţeni Petre Cioabă şi Valentin Chiran au ocupat poziţiile cinci şi şase, în timp ce numai un candidat de pe lista pentru Senat a venit din rândul aleşilor locali, respectiv viceprimarul municipiului Roşiorii de Vede, Cristiana Piper-Savu. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.