Eveniment

Peste 30.000 lei, valoarea sancțiunilor aplicate de polițiști în minivacanța de 1 Mai

În perioada 29 aprilie – 01 mai a.c.,  în urma activităților preventive desfășurate pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 73 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 30.160 de lei, au reținut 16 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 2 certificate de înmatriculare.
Dintre acestea, 35 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 sancțiuni pentru depășire, 5 sancțiuni pentru alte abateri, 12 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță și 2 sancțiuni pentru lipsă ITP.
Totodată, au fost întocmite un număr de 4 dosare penale pentru infracțiunile de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere și “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Astfel, la data de 29 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Roșiori de Vede, au depistat un bărbat în vârstă de 48 ani din comuna Peretu, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Peretu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul  expirat, refuzând însă recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice ” urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
Sâmbătă, 30 aprilie a.c., orele 21:30, polițiștii din cadrul Poliție Turnu Măgurele, au depistat un bărbat în vârstă de 54 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 546, în localitatea Lița, județul Teleorman, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul  expirat, refuzând însă recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.