Social

Peste 3.600 de persoane, pe listele de așteptare ale centrelor de vaccinare din județ

3.607 persoane sunt programate pentru imunizarea împotriva COVID-19, pe listele de așteptare ale centrelor de vaccinare din județ, cele mai multe pentru centrul numărul 2 din Alexandria, conform datelor de pe Platforma națională de vaccinare. Cu mai puțin de o lună în urmă, pe listele de așteptare ale centrelor din județ erau înscrise peste 10.000 de persoane.

Atât teleormănenii, cât și locuitori ai județelor vecine, și nu numai, sunt interesați de imunizarea împotriva COVID-19, lucru demonstrat de ocuparea rapidă a locurilor disponibile penru vaccinare. La nivelul județului, se imunizează, în prezent, cu trei seruri împotriva COVID-19, respectiv cel produs de Pfizer, cel produs de Moderna și cel produs de AstraZeneca.

Astfel, în cele două centre funcționale la nivelul municipiului Alexandria sunt înscrise, pe listele de așteptare, 1.714 persoane (310 la Centrul de la Școala Generală Nr.6 și alte 1.404 la punctul de vaccinare organizat ulterior tot în incinta unității școlare), conform cifrelor oficiale. De asemenea, pe listele de așteptare de la centrul de vaccinare din Turnu Măgurele mai sunt înscrise 695 de persoane, iar pe listele de la centrul de vaccinare de la Roșiori de Vede alte 590. Totodată, pentru centrul de vaccinare de la Zimnicea, pe listele de așteptare mai sunt înscrise 251 de persoane, în timp ce pentru centrul de la Videle, pe listele de așteptare sunt înscrise 233 de persoane.

Totodată, la centrul de vaccinare de la Cervenia mai sunt înscrise pe listele de așteptare 21 de persoane, la centrul de vaccinare de la Plosca, alte 103 persoane, iar la centrul de la Balaci s-au programat toate persoanele care erau înscrise pe lista de așteptare, în toate cele trei imunizarea fiind făcută, în prezent, cu serul produs de Pfizer.

În schimb, în ceea ce privește cele trei centre din județ în care se vaccinează în prezent numai cu serul produs de AstraZeneca, nu sunt persoane înscrise pe listele de așteptare, însă la centrul de la Talpa sunt disponibile 415 locuri libere pentru persoanele care vor să se vaccineze, la centrul de la Olteni sunt disponibile 356, iar la centrul de la Botoroaga disponibile alte 413 locuri. Persoanele care vor să se imunizeze cu serul produs de AstraZeneca se pot prezenta la centrele de vaccin fără programare prealabilă în platforma de vaccinare.

86 de locuri libere pentru persoanele care vor să se imunizeze împotriva COVID-19 erau disponibile, la ora transmiterii știrii, și la centrul de vaccinare de la Furculești, unde se vaccinează, începând de duminică, cu serul produs de Moderna.

La nivelul județului a fost mărită, încă de la începutul acestei săptămâni, capacitatea de imunizare împotriva COVID-19, astfel că două noi fluxuri de vaccinare au fost introduse în centrele de la Turnu Măgurele și Roșiori de Vede, unde pe fiecare flux se vor putea vaccina, cu serul produs de Pfizer, câte 72 de persoane, în loc de 60 cum era până acum, iar operațional a devenit și centrul de la Balaci, unde se pot imuniza, tot cu serul produs de Pfizer, tot câte 72 de persoane. De asemenea, la centrul de la Furculești, unde se imunizează cu serul produs de Moderna, se vaccineză la capacitate maximă, respectiv câte 96 de persoane/flux.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.