Social

Peste 3.000 de teleormăneni și-au găsit loc de muncă cu sprijinul AJOFM în prima jumătate a anului

În perioada ianuarie – iunie 2021, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Teleorman, 3.043 de persoane și-au găsit loc de muncă, dintre care 1.400 sunt femei. Mihaela Cîrjan-Marinescu, reprezentantul agenției, transmite că numărul persoanelor provenite din mediul rural și încadrate în muncă este mai mare cu 569 persoane decât al celor care provin din mediul urban.

Din totalul de 3.043 de persoane, 494 sunt tineri sub vârsta de 25 de ani, 440 au între 25 și 35 de ani, iar 621 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani. Cei mai mulți însă (1.488) au peste 45 de ani. Mai mult, 2.365 persoane fac parte din categoria “celor greu sau foarte greu ocupabile”, despre care sursa citată face precizarea că “încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”.

În ceea ce privește nivelul de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, 1.282 de persoane, respectiv cele mai multe, au studii liceale, fiind urmate de 870 persoane cu studii gimnaziale și 748 de persoane cu studii profesionale/arte și meserii; doar pentru 104 persoane cu studii universitare au fost identificate locuri de muncă.

În total, au fost 5.196 teleormăneni care au “beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.