Vremea rea si-a facut simtita prezenta si la nivelul judetului Teleorman, astfel ca, fie ca a fost vorba de masini derapate sau crengi de copaci rupte, fie ca a fost vorba de mii de oameni ramasi fara energie electrica, autoritatile n-au avut o noapte prea linistita. Iar ziua a inceput la fel, se pare.
Potrivit ISU Teleorman, astăzi de dimineață, in jurul orei 06.00, pe DJ 504, în apropierea localității Cernetu, o mașină a derapat și nu se mai putea deplasa din cauza gheții. Pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria și membrii Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Mârzănești au intervenit pentru scoaterea autoturismului cu un tractor și o autospecială de primă intervenție și comandă. Situația a fost rezolvată fără probleme deosebite, informeaza ISU Teleorman.
Totodata, la ora 09.00, pe DJ 612, între Călinești și Licuriciu, din cauza poleiului format pe asfalt, patru autoturisme nu puteau să-și continue deplasarea, acestea aflându-se la baza unui deal. Pentru rezolvarea situației au intervenit pompierii militari alexăndreni, cu o autoșenilată, și membrii Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Călinești cu un tractor.
De asemenea, in jurul orei 10.00, pe DJ 503, la ieșirea din localitatea Drăgănești Vlașca spre Tîrnava, din cauza gheții, o creangă dintr-un copac s-a rupt și a căzut pe firele electrice din zonă. Pompierii militari au izolat locul și a fost solicitată intervenția unui echipaj specializat al furnizorului de energie electrică.
În zonele în care au fost semnalate probleme din cauza poleiului, s-a luat legătura cu drumarii, care au suplimentat în cel mai scurt timp numărul autovehiculelor pentru imprastierea de material antiderapant.
În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică la nivelul județului Teleorman, din informațiile primite de la operatorul economic, situația se prezenta astfel: 12 localități afectate parțial, cu un număr total de 105 deranjamente și aproximativ 3.803 consumatori întrerupți. Pentru remedierea defecțiunilor, în acest moment sunt pe teren un număr de 29 de echipe specializate.
În vederea luării imediate a măsurilor operative care să conducă la rezolvarea oricăror probleme ce puteau pune în pericol viața și bunurile materiale ale cetățenilor, azi-noapte, pe perioada Codului Portocaliu, la nivelul județului nostru a fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenție (CJCCI) din care au făcut parte reprezentanții instituțiilor cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase.