Economie

Peste 2,7 milioane de lei din excedentul bugetar pe 2016 vor fi utilizaţi la Alexandria pentru finanţarea unor noi investiţii

Monica DUMITRESCU

Consiliul local al municipiului Alexandria a aprobat în şedinţa desfăşurată joi, 26 ianuarie, utilizarea excedentului bugetar din anii precedenţi în anul 2017 pentru finanţarea unor investiţii din competenţa administraţiei publice locale. Potrivit Hotărârii Consiliului local, la sfârşitul anului 2016, excedentul a fost în sumă de 2 780 886,07 lei din care vor fi finanţate investiţii în domeniile învăţământ, locuinţe, servicii şi dezvoltare publică, cultură, recreere şi religie, asigurări şi asistenţă socială, transporturi.

Conform hotărârii adoptate cu 14 voturi pentru şi 6 abţineri, aproape jumătate din sumă va fi direcţionată la capitolul Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică. Suma de aproximativ 1,345 mil lei va fi cheltuită pentru amenajarea unor locuinţe sociale, locuri de joacă, montarea unor camere de supravegere video în zonele periferice ale oraşului, expertize tehnice la mai multe blocuri din Alexandria, dar şi pentru întocmirea sau actualizarea unor documentaţii tehnice pentru o serie de obiective printre care se numără realizarea unui parc industrial, obţinerea autorizaţiei privind securitatea la incendiu pentru Piaţa Centrală, elaborarea unui program de îmbunătăţire a eficienţei energetice etc.

O sumă considerabilă a fost direcţionată şi către capitolul Cultură, recreere, religie, căruia i-au fost alocaţi 706.160 lei. Pentru Învăţământ au fost alocaţi 243.900 lei, mai multe unităţi de învăţământ urmând să beneficieze de fonduri pentru modernizarea clădirilor dar şi a curţilor, în timp ca la capitolul transporturi au fost alocaţi 409.460 lei, majoritatea fiind pentru modernizarea unor străzi şi a realizării documentaţiei pentru realizarea unei parcări supraterane în zona centrală.

Au mai fost alocaţi 50.000 lei pentru reabilitarea termică a sediului Primăriei Alexandria, şi 12.000 pentru realizarea documentaţiei în vederea amenajării unor birouri pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.