Social

Peste 2000 de elevi teleormăneni au rămas repetenţi la sfârşitul anului şcolar trecut

eleviMonica DUMITRESCU

Potrivit Raportului privind starea învăţământului teleormănean la sfârşitul anului şcolar trecut, publicat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, numărul elevilor teleormăneni din toate ciclurile de învăţământ care au rămas repetenţi din cauza situaţiei şcolare a depăşit 2000. Cei mai mulţi, aproape un sfert din numărul total al repetenţilor au fost elevii din clasa a IX-a. Pe cicluri de învăţământ, situaţia repetenţilor în Teleorman în anul şcolar 2013-2014 se prezintă astfel: 410 repetenţi în învăţământul primar (clasele I-IV), 750m repetenţi în învăţământul gimnazial (clasele V-VIII) şi 929 de repetenţi în ciclul liceal, 449 dintre aceştia fiind în clasa a IX-a.

Din numărul total al repetenţilor în anul şcolar trecut, aproximativ 1200 sunt băieţi şi 800 sunt fete. Diferenţa cea mai mare între băieţi şi fete care nu au reuşit să promoveze anul şcolar trecut se înregistrează la liceu, unde numărul băieţilor repetenţi este aproape de două ori mai mare comparativ cu al fetelor repetente.

Dintre elevii de gimnaziu care au promovat anul şcolar, cei mai mulţi au medii generale cuprinse între 8-10. Situaţia se schimbă în ciclul liceal unde mai mult de jumătate din elevii promovaţi nu au reuşit să treacă de media generală 7.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.