Eveniment

Peste 200 de polițiști, în stradă de Paștele Catolic

Polițiștii teleormăneni vor fi în stradă, în număr crescut, în acest final de săptămână, pentru ca Paștele Catolic să fie sărbătorit în condiții de siguranță, dar și ca prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 să fie respectate.

Astfel, peste 200 de polițiștii  vor fi zilnic pe teren, cu peste 100 de autospeciale, cei mai mulți dintre polițiștii teleormăneni aflați la datorie în această perioadă fiind din structurile de ordine publică. Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt în dispozitiv și polițiști de la alte structuri – investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Activitățile de prevenire și limitare a răspândirii infectărilor cu SARS-CoV-2 vor fi desfășurate împreună cu partenerii instituționali, în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, scopul fiind acela de a verifica dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară luate de autorități.

Pe drumurile publice vor fi la datorie poliţiştii rutieri care vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri judeţene pentru asigurarea fluenţei circulaţiei şi siguranţei deplasărilor, în special în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulaţie şi la orele când se înregistrează fluxuri importante de persoane. În scopul reducerii riscului rutier, aceştia vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Pentru siguranţa cetăţenilor, suplimentar faţă de dispozitivul curent, poliţiştii vor fi prezenţi la lăcaşurile de cult, precum şi în zona adiacentă acestora, cu echipaje special constituite în vederea evitării oricăror evenimente nedorite.

Autoritățile amintesc cetățenilor că, în interiorul localităților, se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

De asemenea, în toate localitățile, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22:00-05:00, iar în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20:00-05:00. Totodată, în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00.

De la aceste reguli există excepții justificate, iar în toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie – 4 aprilie,  în intervalul orar 20:00-02:00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Purtarea măștii de protecție, în mod corect, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne obligatorie în toate spațiile publice, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.