Social

Peste 200 de locuri prevăzute în cifra de şcolarizare pentru liceu au rămas neocupate în urma repartizării computerizate

Peste 200 de locuri prevăzute în cifra de şcolarizare pentru anul şcolar 2018-2019 la clasa a noua au rămas libere în liceele din Teleorman, la specializări ca Matematică-informatică, Ştiinţe ale naturii, Mecanică, Comerţ sau Agricultură, dintre acestea cele mai multe la Colegiul Tehnic „G-ral Praporgescu” Turnu Măgurele, potrivit centralizării date publicităţii de Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman.

Potrivit informaţiilor furnizate, cu 9,96, cea mai mare medie de admitere, s-a intrat la Colegiul Naţional „Al. D. Ghica”, în timp ce, la polul opus, cu cea mai mică medie, respectiv 1,93, s-a intrat la Liceul Tehnologic „Andrei Şaguna” Botoroaga. De altfel, la nivelul judeţului, sunt zeci de clase de la mai multe licee unde ultima medie de admitere este mai mică de 5.

Au rămas locuri neocupate, potrivit informaţiilor furnizate, la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Roşiorii de Vede, la Colegiul Tehnic „G-ral D. Praporgescu” Turnu Măgurele,  Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Alexandria, Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” Roşiori de Vede, Liceul Tehnologic „Andrei Şaguna” Botoroaga, precum şi la liceele teoretice din Zimnicea, Videle şi Olteni.

Pe de altă parte, 144 de absolvenţi de gimnaziu din Teleorman au optat pentru licee din alte judeţe, dintre aceştia unul singur fiind respins, pe când, în licee din Teleorman au fost admişi 49 de candidaţi care provin din alte judeţe.

La repartizarea computerizată în licee s-a ţinut cont de rezultatele obţinute de elevi la examenul de Evaluare Naţională 2018, precum şi de media cu care a fost absolvit ciclul gimnazial şi de opţiunile pe care elevii, împreună cu părinţii, le-au completat în fişa de înscriere la liceu.

În ceea ce priveşte cazurile speciale apărute după repartizarea computerizată, precum şi ale candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi, toate acestea rămân în sarcina comisiei judeţene de admitere şi vor fi soluţionate în perioada 16-18 iulie 2018. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.