Politic

Peste 19.000.000 lei dintr-o lovitură pentru firma deputatului-afacerist Paul Stancu

Omul de afaceri și proaspăt deputat de Teleorman Paul Stancu nu a făcut un secret din preocupările și, mai ales, din succesul firmelor sale în obținerea lucrărilor de construcții de amploare din județ, ba dimpotrivă, acesta se laudă cu concluziile de la finalizarea lucrărilor, pe care le cataloghează ca fiind unele de calitate, fie că vorbim de lucrări de construcție de sedii de bănci, blocuri ANL, sedii ale diverselor instituții publice sau spitale din Teleorman. De asemenea, Paul Stancu este unul dintre cei mai mari “beneficiari” ai lucrărilor executate de foarte multe primării din județ, în special cele prin Programul Național de Dezvoltare Locală, fapt care a determinat, printr-o înlănțuire a faptelor tipic românească, și parcursul politic ascendent al omului de afaceri. Mandatul de deputat în Parlamentul României din actuala legislatură s-ar datora în primul rând primarilor din județ care au derulat contracte cu firmele lui Stancu și care au avut, se pare, și clauze reciproc avantajoase pentru părțile semnatare. Clauze nescrise, bineînțeles, dar care au avut drept consecință o susținere puternică din partea primarilor pentru ascensiunea afaceristului în Parlament.

O nouă dovadă a spiritului antreprenorial al deputatului este contractul pe care o firmă al cărei administrator este l-a semnat, la începutul acestui an, cu SC APA SERV SA pentru “Extinderea și reabilitarea rețelelor de distribuție și a sistemului de canalizare inclusiv stații de pompare apă uzată în aglomerările Alexandria, Zimnicea și Videle”, proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Suma pe care prestatorul o va încasa la finalul perioadei de execuție de 12 luni se ridică la peste 19.000.000 lei, fără TVA, banii fiind alocați din fondul de coeziune (85%), bugetul de stat (13%) și bugetul local (2%).

După finalizarea lucrărilor, rețeaua de alimentare cu apă din Alexandria ar trebui să fie extinsă cu peste 4000 m, rețeaua de canalizare va avea 4000 m în plus și aproape 600 m din rețeaua de canalizare a orașului vor fi înlocuiți. Și la Videle, va fi extinsă rețeaua de alimentare cu apă cu mai bine de 650 m, iar cea de canalizare cu peste 3500 m. Prin același contract, firma deputatului Stancu va trebui să mai execute o serie de lucrări mecanice și electrice pe două străzi din Alexandria și alte câteva din Videle, dar și remedierea lucrărilor neconforme executate anterior.

În ceea ce privește mandatul de parlamentar, rămâne de văzut dacă Paul Stancu va pune accent pe promovarea și susținerea problemelor cetățenilor din Teleorman sau se va axa cel puțin pe proiecte care să impulsioneze interesele primarilor, cei care, cu adevărat, au determinat accederea acestuia în Parlamentul României. Până la urmă, dacă eventualele inițiative legislative vor conduce la lucruri benefice pentru primari, consecința logică ar trebui să fie ca și teleormănenii să simtă o îmbunătățire a condițiilor de trai.

Deocamdată însă, activitatea parlamentară a lui Paul Stancu se rezumă la o singură așa-zisă luare de cuvânt, respectiv la depunerea jurământului în cadrul ședinței solemne a Parlamentului; în rest, zero inițiative legislative, zero interpelări, zero întrebări pentru miniștri. Precaritatea activităților parlamentare ar putea fi pusă pe seama lipsei de experiență în forul legislativ al țării sau ar putea fi invocat motivul  că noua sesiune parlamentară nu a început de mult timp, însă acest fapt poate fi contrazis printr-o comparație cu alți colegi parlamentari, aflați și ei tot la primul mandat, care par a fi mult mai vocali. De altfel, deputatul-om de afaceri Stancu ar putea specula în mod pozitiv prezența sa în Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare, însă și în acest caz, există loc de interpretare: ale cui interese le-ar pune în prim-plan, ale deputatului sau ale omului de afaceri?

2 Comments

  1. Cu siguranta interesele sunt in prim plan ale omului de afaceri! S-a luptat sa ajunga acolo pentru a nu i se opri influientele la banul public! Are el, nu-l mai intereseaza de cei care l-au trimis acolo! Si daca va fi luat la intrebari, asa cum vad ca presa o face(cam bland totusi) si bine face,va veni cu scuza ca nu sunt ei la putere si ca nu poate face mai mult! Uitati-va la toti parlamentarii care au ajuns acolo,toti au prosperat in afaceri ei si acolitii lor! Si inca ceva si-au dorit si pensii speciale! Bine ca s-a luat initiativa de a fi excluse!

  2. Vezi de treabă!
    “Ciolacii” ăștia ss-bâlbâiți nu sunt în stare să-și ”urmărească” nici măcar propriul deget, când și-l bagă în nas.
    O sa-i vedem în 2024, cum ”pleacă acasă” la fel de analfabeții ”datorită” decesului Matricei PSDiste și nu din cauza elucubrațiilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.