Politic

Peste 150 de preşedinţi de secţii de votare şi locţiitori ai acestora la alegerile locale de pe 5 iunie au fost înlocuiţi

Mai mulţi preşedinţi de secţii de votare şi locţiitori ai acestora la alegerile locale de pe 5 iunie au fost înlocuiţi în ultimele zile după ce marţi, 24 mai, în cadrul Biroului Electoral Judeţean, a avut loc tragerea la sorţi computerizată pentru desemnarea lor, în prezenţa prefectului judeţului Teleorman, Carmen Daniela Dan, directorului AEP pe Regiunea Sud Muntenia, Emanuel Palea, preşedintelui BEJ Teleorman, Gabriela Rotaru, precum şi a reprezentanţilor partidelor politice.

Motivele care au dus la înlocuirea acestora au ţinut fie de situaţiile de incompatibilitate în care s-au aflat, fie de deciziile personale de a se retrage din calitatea dobândită în urma tragerii la sorţi computerizate de pe 24 mai.

Astfel, prin procesul verbal din 26.05.2016, 14 preşedinţi de secţii de votare, precum şi 18 locţiitori ai acestora au fost înlocuiţi. De asemenea, prin procesul verbal din 27.05.2016 au fost înlocuiţi alţi 14 preşedinţi de secţii de votare, precum şi 11 locţiitori ai acestora, în timp ce prin procesul verbal din 28.05.2016 alţi 32 de preşedinţi de secţii de votare şi 12 locţiitori ai acestora au fost înlocuiţi.

Totodată, prin procesul-verbal din 29.05.2016 privind desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare constituite pentru alegerile locale din 2016 şi a locţiitorilor acestora au mai fost înlocuiţi 4 preşedinţi de secţii de votare şi 3 locţiitori ai acestora, în timp ce prin cele două procese verbale din 30.05.2016 au mai fost înlocuiţi 18 preşedinţi de secţii de votare şi 11 locţiitori ai acestora.

Ultima modificare în ceea ce priveşte desemnarea preşedinţilor secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora, pentru alegerile locale de duminică, 5 iunie, a fost făcută marţi, 31 mai, când, prin procesul verbal din 31.05.2016 au fost înlocuiţi alţi 13 preşedinţi de secţii de votare, precum şi 3 locţiitori ai acestora.

Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, 334 de secţii de votare vor fi deschise în ziua scrutinului în judeţul Teleorman. Astfel, în ceea ce priveşte localităţile urbane, în municipiul Alexandria, cei 43963 de alegători vor avea la dispoziţie 34 de secţii de votare, în timp ce în muncipiul Roşiorii de Vede, cei 26.751 de alegători vor avea la dispoziţie 20 de secţii de votare, iar în municipiul Turnu Măgurele vor fi deschise 17 secţii de votare pentru totalul de 25.228 de alegători. Totodată, pentru cei 9.433 de alegători din oraşul Videle şi pentru cei 13.031 alegători din oraşul Zimnicea vor fi deschise câte 8 secţii de votare.

În ceea ce priveşte localităţile rurale din judeţ, potrivit datelor furnizate de AEP, numărul secţiilor de votare este proporţional cu numărul alegătorilor înscrişi în registrul electoral şi variază între o secţie deschisă la Răsmireşti şi şase secţii deschise la Orbeasca.

Pe 5 iunie, teleormănenii sunt chemaţi pe 5 iunie la urne pentru a-şi alege primarii, consilierii locali şi judeţeni, dintre cei din urmă urmând să fie desemnat şi preşedintele Consiliului Judeţean. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.