Social

Peste 150 de oameni au murit în cele două spitale suport COVID din Teleorman

Dacă numărul infectaților cu noul coronavirus este public, iar numărul vindecaților este un fel de motiv de laudă pentru autorități, numărul deceselor provocate de COVID-19 pare un subiect tabu, datele privind infectații cu SARS-CoV-2 care își pierd viața fiind publicate centralizat. Cu toate acestea, în ceea ce privește județul Teleorman, rareori s-a întâmplat ca în informările zilnice ale Grupului de Comunicare Strategică să lipsească de pe lista celor cu decedați.

Spitalul municipal Caritas din Roșiori de Vede a fost prima unitate medicală suport COVID din județ, desemnat pe data de 1 aprilie 2020, în timp ce Spitalul municipal Turnu Măgurele a fost desemnat, oficial, spital suport COVID pe data de 14 octombrie 2020. După desemnarea ca unități medicale suport COVID, cele două spitale au tratat exclusiv pacienți infectați cu noul coronavirus, cazuri ușoare și medii, în timp ce cazurile care puneau probeme erau trimise, în continuare, la spitalele din capitală sau din alte județe, care tratau cazuri grave.

De la preluarea persoanelor infectate cu noul coronavirus și până în prezent, în cele două unități medicale suport COVID și-au pierdut viața 151 de oameni, conform cifrelor oficiale, puse la dispoziție de Direcția de Sănătate Publică Teleorman. Dintre aceștia, 125 au decedat la Spitalul Caritas din Roșiori de Vede, în intervalul 11 mai 2020 – 06 ianuarie 2021, în timp ce alți 25 au decedat la Spitalul din Turnu Măgurele, în intervalul 26 octombrie 2020 – 05 ianuarie 2021.

Potrivit sursei citate, alte 42 de persoane au decedat, după ce au contractat noul coronavirus, în spitale din alte județe.

Până vineri, 8 ianuarie, 8.092 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 la nivelul județului Teleorman, rata de infectare ajungând la 1.7 cazuri la mia de locuitori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.