Social

Peste 1400 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare în Teleorman, până la această dată

clasa-pregatitoareMonica DUMITRESCU

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, până miercuri, 9 martie, la orele prânzului, numărul cererilor de înscriere în clasa pregătitoare în unităţile de învăţământ din judeţ a ajuns la 1471. Părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2016-2017 până vineri, 18 martie, ora 18:00 (termen-limită pentru prima etapă). Cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului. Validarea cererilor-tip completate online se face zilnic, în intervalul orar 08:00 – 18:00 (luni-vineri), respectiv 09:00 – 13.00 (sâmbătă). În intervalul 25 – 26 martie vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, informaţii privind candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 30 martie – 8 aprilie, iar pe 15 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 19 – 22 aprilie, inspectoratul şcolar va soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru anul şcolar 2016-2017, au fost aprobate 2594 de locuri în clasa pregătitoare în unităţile de învăţământ din Teleorman. În total, vor fi înfiinţate 111 clase pregătitoare în şcolile din Teleorman. În 30 de localităţi teleormănene, copiii înscrişi la clasa pregătitoare în anul şcolar viitor vor învăţa în clase de simultan, alături de colegii lor mai mari, această măsură fiind luată din cauza numărului foarte mic de copii de vârstă şcolară. În aceste localităţi numărul copiilor care vor merge anul viitor în clasa pregătitoare este mai mic de 10 copii.

Şi anul acesta, în perioada înscrierii copiilor în învăţământul primar, funcţionează linia specială Tel Verde 0.800.816.247 la care părinţii pot obţine informaţii. Un inspector şcolar, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, va răspunde apelurilor la acest număr de telefon gratuit, până pe data de 22 aprilie 2016, de luni până joi, în intervalul orar 08:00 – 17:00, şi vineri, în intervalul orar 8.00-14.00, şi va da părinţilor informaţiile de care au nevoie. Părinţii pot găsi răspunsurile la întrebările privind metodologia şi calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare sau clasa I şi pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, sau direct la unităţile de învăţământ la care intenţionează să-şi înscrie copiii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.