Social

Peste 117.000 de teleormăneni, beneficiari ai ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană

ajutoareMonica DUMITRESCU

Numărul beneficiarilor Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2015 a crescut comparativ cu anul 2014 cu peste 32.000 de persoane, după ce plafonul de venit până la care se acordă aceste ajutoare alimentare a crescut de la 400 la 450 lei. De asemenea, au fost introduse pe lista beneficiarilor şi alte categorii de persoane cu venituri mici, comparativ cu anul precedent. Astfel, dacă anul trecut pe lista beneficiarilor alimentelor de la Uniunea Europeană se aflau puţin peste 85.000 de persoane, anul acesta numărul beneficiarilor a crescut la peste 117.000.

Conform noilor reglementări, de ajutoare alimentare prin programul POAD 2015 pot beneficia următoarele categorii de persoane: familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit prin dispoziţie scrisă a primarului dreptul la venitul minim garantat conform Legii 416/2001; familiile beneficiare de alocaţii pentru susţinerea familiei conform Legii 277/2002; şomerii care beneficiază în condiţiile Legii 76/2002 de indemnizaţie şi al căror venit net lunar nu depăşeşte suma de 450 de lei; şomerii care apar în evidenţele AJOFM, dar sunt neindemnizaţi; pensionarii din sistemul public de pensii al căror venit nu depăşeşte 450 de lei pe lună; persoanele cu handicap grav şi accentuat, atât copiii, cât şi adulţii care nu sunt instituţionalizaţi.

Beneficiarii mai au însă de aşteptat până când vor putea intra în posesia alimentelor deoarece licitaţia a fost contestată, iar pachetele cu alimente nu pot fi distribuite decât după soluţionarea contestaţiilor şi încheierea contractului cu furnizorul.

Ca şi anul trecut, fiecare beneficiar va primi câte două pachete cu alimente, fiecare pachet urmând să conţină 3 Kg făină albă de grâu, 3 kg mălai, 2 pungi cu paste făinoase, 3 l de ulei, 2 kg de zahăr, 1 conservă de carne de vită, 2 kg orez, 2 cutii pastă de tomate, 1 kg fasole.

Este prima dată de la implementarea programului, când distribuirea alimentelor a fost întârziată atât de mult. Pentru anul 2014, distribuirea alimentelor de la UE către beneficiari a început la jumătatea lunii decembrie şi fost finalizată în ianuarie 2015. Beneficiarii au primit câte două pachete cu alimente, fiecare pachet conţinând câte trei kilograme de făină, trei kilograme de mălai, o pungă de paste, doi litri de ulei, două kilograme de zahăr, patru conserve de carne de porc, trei conserve de carne de vită, cinci conserve de pateu de ficat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.