Social

Peste 111.000 de doze de vaccin anti-COVID, administrate în județ de la debutul campaniei de vaccinare; 49.995 de persoane au primit ambele doze de ser

Peste 55.500 de persoane au fost vaccinate, împotriva COVID-19, în centrele de imunizare din județ, de la debutul campaniei (31 decembrie 2020) și până luni, 21 iunie, potrivit datelor oficiale. Astfel, au fost administrate 111.219 de doze, 55.626 de persoane au primit prima doză de vaccin, în timp ce 49.995 au primit ambele doze de ser, transmite Instituția Prefectului.

În ultima perioadă, numărul celor care aleg să se imunizeze împotriva noului coronavirus a scăzut, astfel că, dacă pentru data de 14 iunie au fost raportate 508 persoane vaccinate, o săptămână mai târziu, respectiv pentru data de 21 iunie, au fost raportate numai 214 persoane, dintre care 37 au primit prima doză, iar 162 cu cea de-a doua doză (rapel). De asemenea, pentru ziua de luni, 21 iunie, au fost raportate 15 persoane vaccinate cu serul Johnson&Johnson.

Cele mai multe doze de ser au fost administrate în cele două centre din Alexandria, unde au fost vaccinate, luni, 46 de persoane. De asemenea, 36 de persoane au fost imunizate în centrul de la Roșiori de Vede și alte 39 în centrul de la Turnu Măgurele.

Pentru ziua de luni, 21 iunie, nu au fost raportate reacții adverse, transmit autoritățile.

De asemenea, duminică, 20 iunie, și luni, 21 iunie, în cadrul Campaniei „Urbanul vaccinează ruralul!” în incinta pieței din comuna Drăgănești Vlașca, au fost vaccinate 21 persoane, dintre care 15 cu vaccin Johnson&Johnson și 6 cu vaccin Pfizer/BioNTech. Vaccinarea a fost făcută de echipa mobilă de la Centrul de vaccinare Videl, iar acțiunea s-a desfășurat cu sprijin de la Crucea Roșie și din partea Primăriei comunei Drăgănești Vlașca.

Tot luni, 21 iunie, echipa mobilă de la Centrul de vaccinare Videle a fost prezentă și în Piața agroalimentară a orașului Videle, unde au fost vaccinate șapte persoane cu vaccin Pfizer/BioNTech.

Vaccinarea este gratuită și voluntară, iar informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.