Eveniment

Peste 110 kg de plătică și caras, confiscate de polițiști / Vânzătorii s-au ales cu dosare penale

116 kg de pește au fost ridicate în vederea confiscării, în urma activităților desfășurate de polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și Secției 2 Poliție Rurală Nanov.
Astfel, în urma unei acțiuni organizate și desfășurate pe raza comunei Olteni, a fost depistat un bărbat în vârstă de 50 de ani, din localitate, care comercializa pește din specia caras fără a deține documente legale. Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică au ridicat și predat 76 kg de pește unui reprezentant din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman în vederea dispunerii măsurilor legale.
În aceleași condiții a fost depistat și un bărbat din județul Olt, care oferea spre vânzare pește, pe raza comunei Plosca, fără a deține documente legale de proveniență, documente din care să reiasă că este autorizat să comercializeze pește și că autovehiculul pe care îl conducea era autorizat în vederea efectuării transportului. Cantitatea de 40 kg pește din speciile plătică și caras a fost predată D.S.V.S.A. Teleorman.
În ambele cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui sau a altor viețuitoare acvatice deținute din pescuit ori produselor din pește, conform OUG nr. 23/2008.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.