Social

Peste 11.000 de teleormăneni, tratați în 2015 prin Programul naţional de diabet zaharat

Că este vorba de tuberculoză, boli cardiovasculare sau diabet, România ocupă, din păcate, primele locuri când vine vorba de numărul de bolnavi. Cei mai mulţi bolnavi cu diabet se află în sudul ţării și, fără excepție, Teleormanul este unul dintre județele în care numărul bolnavilor este mare.

În prezent, potrivit Casei de Asigurări de Sănătate Teleorman, se tratează prin Programul naţional de diabet zaharat 9206 persoane, 32 de copii cu diabet zaharat automonitorizaţi și 1256 adulţi cu diabet zaharat automonitorizaţi.

Anul trecut, prin Programul naţional de diabet zaharat, în Teleorman au fost tratați de diabet zaharat 11.189 de teleormăneni, al căror cost mediu pe bolnav s-a ridicat la valoarea de 750,97 lei. De asemenea, prin intermediul aceluiași program au beneficiat de tratament 35 copii cu diabet zaharat automonitorizaţi, cu un cost mediu de 1090.29 lei și 1459 de adulţi cu diabet zaharat automonitorizaţi, al căror cost mediu pe bolnav s-a ridicat la suma de 383.59 lei.

După cum precizează însă medicii, numărul lor ar putea fi încă şi mai mare din cauza faptului că multe persoane suferă de diabet fără ca măcar să ştie acest lucru. De la an la an, spitalele şi cabinetele medicale contabilizează o creştere continuă a numărului de pacienţi cu diabet, care devine tot mai costisitor nu doar pentru pacient şi familia acestuia, ci pentru întreg sistemul sanitar. Diabetul ocupă printre primele locuri  în ierarhia bolilor înregistrate în rândul populaţiei din Teleorman. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.