Economie

Peste 1000 de şomeri teleormăneni vor beneficia gratuit de cursuri de recalificare anul acesta

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman organizează, gratuit, cursuri de calificare/recalificare pentru şomeri şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Potrivit reprezentanţilor instituţiei structura serviciilor de calificare/recalificare porneşte de la cursuri de meserii, până la cursuri de perfecţionare.

Astfel, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în evidenţele AJOFM Teleorman, pot participa la programe de formare profesională care să le asigure creşterea şi diversificarea competenţelor profesionale, în scopul mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii. În ceea ce priveste Planul de Formare Profesională pentru anul 2013, AJOFM Teleorman îşi propune să organizeze un număr de 74 de programe de formare profesională în 14 meserii/ocupaţii, pentru 1.050 beneficiari.

Meseriile/ocupaţiile pentru care se vor organiza programe de formare profesională, pe parcursul anului 2013, sunt: agent de pază şi ordine, bucătar, comerciant – vânzător marfuri alimentare, comunicare în limba engleză, inspector resurse umane, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze, lucrător în creşterea animalelor, lucrător în cultura plantelor, lucrător în structuri pentru construcţii, operator confecţioner industrial, operator introducere, validare şi prelucrare date, ospătar – chelner – vânzător în unităţi de alimentaţie publică şi tâmplar universal.

Documentele necasare pentru înscrierea la cursuri sunt: carte de identitate; certificat de naştere; certificat de căsătorie; act de studii; adeverinţă medicală de la medicul de familie, cu menţiunea “clinic sănătos”; carnet de şomer, în cazul şomerilor indemnizaţi; adeverinţă de venituri, în cazul şomerilor neindemnizaţi.

Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de somaj au obligaţia să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM Teleorman. Beneficiarii pot accesa servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Pentru informaţii suplimentare, privind măsurile active de ocupare, persoanele interesate se pot adresa, de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-14.00, Agenţiilor locale sau Punctelor de lucru, din raza de domiciliu sau pot accesa pagina web a instituţiei www.teleorman.anofm.ro. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.