Social

Peste 1000 de absenţi şi doi eliminaţi la cea de-a doua probă a simulării examenelor naţionale în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Numărul absenţilor înregistrat la cea de-a doua probă a simulării Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului în Teleorman a crescut comparativ cu prima probă. Dacă la limba şi literatura română, în total au fost înregistraţi 889 de absenţi (314 din clasa a VIII-a, 279 din clasa a XI-a şi 296 din clasa a XII-a), la proba la matematică sau istorie pentru liceenii care urmează profilul uman, desfăşurată joi, 16 martie 2017, numărul absenţilor a depăşit 1100. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, la proba a doua a simulării examenelor naţionale din acest an, numărul cel mai mare de absenţi a fost înregistrat în rândul elevilor de clasa a XI-a, din cei 2409 înscrişi, 414 elevi alegând să nu se prezinte. Şi la clasa a XII-a absenteismul a fost mare, din totalul de 2262 înscrişi nu s-au prezentat 359.

La clasa a VIII-a, dintr-un total de 2764 elevi înscrişi au lipsit 333 de elevi.

La această probă au fost eliminaţi pentru copiat doi elevi, unul din clasa a XI-a şi unul din clasa a XII-a, ambii de la Liceul Teoretic Zimnicea.

Cu această probă, simularea Evaluării Naţionale şi a examenului de Bacalaureat pentru elevii din clasa a XI-a s-a încheiat. Doar elevii din clasa a XII-a vor susţine şi proba la alegere a profilului şi specializării, programată pentru vineri, 17 martie. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 31 martie.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratul şcolar judeţean va lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.