Eveniment

Peste 100 de pompieri români au plecat în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor / Patru dintre ei sunt din Teleorman

Guvernul României  a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență după ce autoritățile din Grecia au solicitat acordarea de asistență internațională, având în vedere situația de urgență generată de extinderea incendiilor de pădure pe teritoriul elen.
Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure este dislocat în Grecia pentru a  putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii. Astfel, acest modul este format din 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale (6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenție, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenție și comandă).
Ajutorul oferit statului afectat de aceste nefericite evenimente se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul elen prin Mecanismul European de Protecție Civilă.
Printre cei peste 100 de salvatori care au plecat spre Grecia în cursul zilei de astăzi, patru sunt din Teleorman. „Solidaritatea, spiritul de ajutor reciproc și empatia sunt caracteristici ce ne definesc pe noi, pompierii.
Sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la nivelul I.S.U. Teleorman, patru salvatori teleormăneni au pornit astăzi la drum cu un container suport logistic al intervenţiei tip II – multirisc  și o autospecială de primă intervenție și comandă.
Aceștia, alături de colegii lor din țară, vor acționa pentru înlăturarea dezastrului ce s-a năpustit asupra Greciei.
Misiuni ușoare și să vă întoarceți sănătoși!”, transmite mr. Gelu Dragomir, purtător de cuvânt ISU Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.