Eveniment

Peste 100 de dascăli teleormăneni au susţinut examenul de definitivare

Monica DUMITRESCU

Examenul de definitivat, obligatoriu pentru cine vrea să facă o carieră în învăţământul preuniversitar, s-a desfăşurat joi, 9 iulie. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Teleorman anul acesta s-au înscris pentru susţinerea examenului de definitivat 133 de candidaţi, însă după cele două inspecţii la clasă obligatorii, conform metodologiei, au fost validaţi să participe la examen doar 116 candidaţi. Cei mai mulţi candidaţi la Definitivat 2015 sunt cadre didactice din învăţământul preşcolar (32 de educatoare), 17 candidaţi sunt din rândul învăţătorilor, 10 candidaţi susţin la disciplina psihopedagogie specială, 10 la limba şi literatura română. La celelalte discipline numărul candidaţilor înscrişi este mai mic.

Proba scrisă la examenul de definitivat a durat 4 ore, timp în care candidaţii au avut de rezolvat subiecte de specialitate, din metodica predării, pedagogie şi elemente de psihologia educaţiei. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cei care nu iau examenul nu pot fi angajaţi în învăţământ pe perioadă nedeterminată. Dacă după ce susţin examenul de definitivat de maxim trei ori candidaţii nu-l promovează, pierd dreptul de a se mai înscrie.

În Teleorman pentru examenul de definitivat a fost organizat un singur centru, la Şcoala Gimnazială nr. 5 din Alexandria. Ca şi la examenele naţionale susţinute de elevi, sălile în care s-a susţinut examenul de definitivare au fost supravegheate audio video.

Rezultatele vor fi afişate pe 14 iulie, în perioada 14-15 iulie pot fi depuse contestaţiile ale căror rezultate vor fi afişate pe 18 iulie.

One Comment

  1. De persoanele care au copiat nu ne spuneți nimic?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.