Social

Peste 100.000 de doze de vaccin anti-COVID, administrate în județ de la debutul campaniei de vaccinare; 43.995 de persoane au primit ambele doze de ser

Peste 53.500 de persoane au fost vaccinate, împotriva COVID-19, în centrele de imunizare din județ, de la debutul campaniei (31 decembrie 2020) și până marți, 1 iunie, potrivit datelor oficiale.

Astfel, au fost administrate 100.298 de doze, 53.562 de persoane au primit prima doză de vaccin, în timp ce 43.995 au primit ambele doze de ser, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului.

Potrivit sursei citate, marți, 1 iunie, au fost vaccinate 559 de persoane, din care 130 au primit prima doză, iar 409 cu cea de-a doua doză (rapel). De asemenea, pentru ziua de luni au fost raportate 20 de persoane vaccinate cu serul Johnson&Johnson.

Cele mai multe doze de ser au fost administrate în cele două centre din Alexandria, unde au fost vaccinate, marți, 119 de persoane. De asemenea, 52 de persoane au fost imunizate în centrul de la Roșiori de Vede și alte 76 în centrul de la Turnu Măgurele.

Pentru ziua de marți, 1 iunie, nu au fost raportate reacții adverse, transmit autoritățile.

De asemenea, autoritățile județene pregătesc Maratonul Rapelului, care va avea loc în perioada 4-6 iunie, la Sala Polivalentă din municipiul Alexandria, unde persoanele care au fost vaccinate cu prima doză la Maratonul Vaccinării, din perioada 14-16 mai, vor putea face cea de-a doua doză. De asemenea, la Maratonul Rapelului se vor putea vaccina și persoane cu prima doză.

Vaccinarea este gratuită și voluntară, iar informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.