Social

Peste 10.000 de persoane, pe listele de așteptare ale centrelor de vaccinare din județ

10.128 de persoane sunt programate pentru imunizarea împotriva COVID-19, pe listele de așteptare ale centrelor de vaccinare din județ, cele mai multe pentru centrul din Alexandria, conform datelor de pe Platforma națională de vaccinare. Atât teleormănenii, cât și locuitori ai județelor vecine, și nu numai, sunt interesați de imunizarea împotriva COVID-19, lucru demonstrat de ocuparea rapidă a locurilor disponibile penru vaccinare. La nivelul județului, se imunizează, în prezent, cu trei seruri împotriva COVID-19, respectiv cel produs de Pfizer, cel produs de Moderna și cel produs de AstraZeneca.

Astfel, în cele două centre funcționale la nivelul municipiului Alexandria sunt înscrise, pe listele de așteptare, 3.524 de persoane (1.870 la Centrul de la Școala Generală Nr.6 și alte 1.654 la punctul de vaccinare organizat ulterior tot în incinta unității școlare), conform cifrelor oficiale. De asemenea, pe listele de așteptare de la centrul de vaccinare din Turnu Măgurele s-au înscris 1.798 de persoane, iar pe listele de la centrul de vaccinare de la Roșiori de Vede alte 1.694. Totodată, pentru centrul de vaccinare de la Zimnicea, pe listele de așteptare s-au înscris 884 de persoane, în timp ce pentru centrul de la Videle, pe listele de așteprare sunt înscrise 776 de persoane.

În ceea ce privește cele trei centre din județ în care se vaccinează în prezent numai cu serul produs de AstraZeneca, la centrul de la Talpa sunt înscrise pe lista de așteptare 94 de persoane, la centrul de la Olteni sunt înscrise alte 101 persoane, iar la centrul de la Botoroaga sunt înscrise pe listele de așteptare 92 de persoane.

În schimb, la centrul de vaccinare de la Cervenia sunt înscrise pe listele de așteptare 493 de persoane, iar la centrul de vaccinare de la Plosca, alte 412 persoane, în ambele imunizarea fiind făcută, în prezent, cu serul produs de Pfizer.

În platforma de vaccinare, pe listele de așteptare s-au putut înscrie persoane care vor să se imunizeze și la centrele de la Balaci și Furculești, nefuncționale deocamdată. Astfel, pentru centrul de la Balaci sunt înscrise pe listă 153 de persoane, în timp ce la centrul de la Furculești s-au înscris 107 persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.